Γαλλία: Γίνεται η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που χαλαρώνει τα μέτρα της για τον κορωνοϊό

Από σήμερα τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και την τηλεργασία στη Γαλλία — Ποιοι θα είναι το επόμενο βήμα της γαλλικής κυβέρνησης

Μία γεύση ελευθερίας αποκτούν από σήμερα οι Γάλλοι πολίτες καθώς παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η τηλεργασία.

Η χώρα του Μολιέρου είναι η τρίτη στην Ευρώπη που χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοιού.

Τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid χαλαρώνουν αν και στη Γαλλία συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19.

To επόμενο βήμα της γαλλικής κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων και η διεξαγωγή συναυλιών, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 16 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 382 νεκρούς μέσα σ΄ένα 24ωρο και 33 χιλιάδες νοσηλείες ασθενών με Covid.

Την προηγούμενη Τρίτη, η Δανία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ήρε όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19, στηριζόμενη στην μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της και στην μικρότερη σοβαρότητα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορωνοϊού.

Η σκανδιναβική χώρα έβαλε τέλος στις μάσκες , τα υγειονομικά πιστοποιητικά και τους περιορισμούς στην λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων.

«Η χώρα είπε αντίο στους περιορισμούς και καλωσόρισμα στην ζωή όπως την ξέραμε πριν από τον κορωνοιό» , όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν.

Δύο ημέρες αργότερα, ήταν η σειρά της Αγγλίας που ήρε τους περισσότερους περιορισμούς που ίσχυαν ακόμη και ήταν ήδη ηπιότεροι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: μάσκα στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και εμβολιαστικό πάσο για τις μεγάλες εκδηλώσεις.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: