Γαλλία: Έσβησαν τα φώτα για τη Ρεζίν, τη «βασίλισσα της νύχτας»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών — Υπήρξε η σημαντικότερη επιχειρηματίας της νύχτας στη χώρα για περισσότερο από μισό αιώνα

Τα φώτα έσβησαν για τη «βασίλισσα της νύχτας» της Γαλλίας, τη Ρεζίν, που πέθανε χθες σε ηλικία 92 ετών στο Παρίσι.

Υπήρξε για πάνω από 50 χρόνια η σημαντικότερη Γαλλίδα επιχειρηματίας της νύχτας, αλλά και ερμηνεύτρια τραγουδιών που έγραψαν για αυτήν ο Γκενσμπούρ, η Νταλιντά κ.ά.


‘Ανοιξε το πρώτο της νυχτερινό κέντρο, το «Chez Régine», το 1956 στο Παρίσι και έμαθε στους Γάλλους τσα-τσα και τουίστ. Ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε Di Jei και έφτιαξε πίστα χορού, ενώ στο μαγαζί της συναντούσε κανείς τον Μορίς Σεβαλιέ, τη Μαρία Κάλλας, τον Σαρλ Αζναβούρ, τον Ιβ Σεν Λοράν, τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, τον Σασά Ντιστέλ, αλλά και λογοτέχνες όπως η Φρανσουάζ Σαγκάν, ο Ζαν Κοκτώ, ο Τρούμαν Καπότε, ο Χένρι Μίλερ κ.ά.

Η παριζιάνικη αυθάδειά της και η φλογερή ενέργειά της ενέπνευσαν πολλούς, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του αποχαιρετούν μια σπουδαία φυσιογνωμία της νυχτερινής ζωής του Παρισιού και στέλνουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της, αλλά και σε όλους όσοι χόρεψαν κατά καιρούς στο Régine, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: