Γαλλία: Εντοπίσθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις- Το προφίλ του καμικάζι

Ένα αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιθέσεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής εναντίον δύο εστιατορίων στο ανατολικό Παρίσι, βρέθηκε στο Μοντρέιγ, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού, ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Έξι άτομα του περιβάλλοντος του Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, του Γάλλου καμικάζι ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν στο Παρίσι, τέθηκαν υπό κράτηση, κυρίως ο πατέρας του και ο αδελφός του όπως και η σύζυγος του τελευταίου, ανακοίνωσαν σήμερα δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μίντια, ο ύποπτος ήταν γνώριμος των γαλλικών Αρχών και είχε ταξιδέψει στη Συρία για λίγους μήνες μεταξύ 2013 και 2014. Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρήκε τα ίχνη του από το πέρασμά του στην Τουρκία, από όπου περνούν συνήθως όλοι εκείνοι που κατευθύνονται για «κατήχηση» στις περιοχές της Συρίας, που ελέγχουν τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, στις 21.40 το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, ο Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφάι μαζί με άλλους τρεις άνδρες μπήκαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Polo στο Μπατακλάν. Με καλάσνικοφ και εκρηκτικά σκόρπισαν τον θάνατο αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 89 νεκρούς κι πάρα πολλούς τραυματίες.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του Μοστεφάι από ένα δακτυλικό του αποτύπωμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Journal du Centre, ο Μοστεφάι γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1985 σε ένα προάστιο των Παρισίων, από πατέρα Αλγερινής καταγωγής κι έχει δύο αδελφούς και δύο αδελφές. Ο ένας εκ των αδελφών του είναι ιδιοκτήκτης ενός μπαρ σίσα στη Σαρτρ.

Όπως αναφέρει η Le Monde, οι γαλλικές Αρχές τον είχαν στο μικροσκόπιό τους από το 2010, ως αντικείμενο υπό παρακολούθηση με την κωδική ονομασία «S», δηλαδή κρατικής ασφαλείας («sûreté de l’Etat»), για πιθανή ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση. Όμως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολάν,«δεν είχε ποτέ το όνομά του συμπεριληφθεί σε φάκελο ή αρχείο σε σχέση με τρομοκρατική πράξη ή ενέργεια».

Action24.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: