Γκάγκα: Διασωληνωμένοι 20χρονοι και 30χρονοι – Πιο ασφαλές να ανοίξουμε με μέτρα

Πώς είναι σήμερα η κατάσταση στα νοσοκομεία; Ποια είναι η διαδικασία αντιμετώπισης των περιστατικών ασθενών με κορονοϊό; Πώς θα επιτευχθεί ένα ομαλό άνοιγμα του λιανεμπορίου, της εστίασης και των σχολείων; Για όλα τα παραπάνω μίλησαν το πρωί του Σαββάτου (27/3) στο OPEN η καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος της πνευμονολογικής εταιρίας Στέλιος Λουκίδης.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και πώς διαχειρίζονται τους ασθενείς με κορονοϊό. «Πίεση υπάρχει στο σύστημα Υγείας. Διασωληνώσαμε προχθές ασθενή, έμεινε μιάμιση μέρα στην κλινική και μετακινήθηκε. Από άποψη στρες και άγχους, η πρώτη περίοδος ήταν πιο δύσκολη, γιατί δεν είχαμε εμβολιαστεί. Η πίεση είναι μεγαλύτερη τώρα γιατί έχουμε και νεότερους ανθρώπους που κινδυνεύουν. Οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν πάντα ότι έχουν δύσπνοια, αν δεν τους βοηθήσουμε δεν θα μπορούν να αναπνέουν και έτσι φτάνουμε στη διασωλήνωση. Υπάρχουν ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται παρά τα φάρμακα και την χορήγηση οξυγόνου» σημείωσε.

Επίσης η καθηγήτρια πνευμονολογίας έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. «Παραπάνω βάρος, διαβήτης, υπέρταση, προβλήματα με το θυρεοειδή συνδέονται με βαρύτερη νόσο. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι χωρίς προβλήματα που νοσούν σοβαρά. Έχουμε διασωληνωμένο 20χρονο και 30χρονο, η μέση ηλικία όμως είναι 50χρονοι και 60χρονοι. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός που δεν θα πάει καλά, για αυτό και πρέπει να προσέχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsit.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: