Γκάφα Τραμπ: Υπερηφανεύτηκε για το τείχος στο Twitter και πόσταρε λάθος φωτογραφίες!

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τουίταρε μια σειρά φωτογραφιών, χαιρετώντας την αρχή της κατασκευής του περιβόητου τείχους με το Μεξικό.

 

«Ενημέρωση σήμερα το απόγευμα για την έναρξη του Νότιου Συνοριακού Τείχους» έγραψε την Τετάρτη. Ενώ σε ομιλία του την Πέμπτη, στο Οχάιο, ο Τραμπ χαρακτήρισε την κατασκευή «μια ομορφιά».

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Η κατασκευή αυτή που δημοσίευσε δεν αποτελεί μέρος του τείχους του Τραμπ. Είναι η αντικατάσταση ενός φράχτη που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990 στο Καλέξικο της Νότιας Καλιφόρνιας. Ο φράχτης, που είχε κατασκευαστεί κυρίως από μεταλλικά σκραπς, έχει κατεδαφιστεί και αντικαθίσταται με ένα φράγμα ύψους 10 μέτρων χρησιμοποιώντας χαλύβδινους στύλους, κατά μήκος μιας διαδρομής 3 χιλιομέτρων.

Οι υπάλληλοι του γραφείου Τελωνείου και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, επεσήμαναν τον περασμένο μήνα πως η κατασκευή του Καλέξικο είχε προγραμματιστεί εδώ και χρόνια και διευκρινίζουν πως δεν είναι το τείχος του Τραμπ.

Ο Ντέιβιντ Κιμ, βοηθός του πράκτορα περιπολίας στον τομέα El Centro, δήλωσε στην The Desert Sun: «Θα θέλαμε απλώς… να ενημερώσουμε τους πάντες πως αυτό είναι ένα σχέδιο τακτικής υποδομής που σχεδιάστηκε εδώ και αρκετό καιρό».

Η περιπολία Συνόρων προσδιόρισε το έργο το 2009 ως προτεραιότητα, ανέφερε ο Κιμ, πολύ πριν ο Τραμπ προτείνει τον τοίχο του. Η χρηματοδότηση για το έργο στο Καλεξικο – περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια – διατέθηκε πέρυσι.

Η δήμαρχος της πόλης, Μαρίτζα Χουρτάντο, δήλωσε στο CNN: «Αυτό δεν είναι η αρχή ενός έργου της διοίκησης Τραμπ. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό υπάρχει εδώ και δεκαετίες» .

Πηγή: iefimerida.gr 

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: