Γ. Πλακιωτάκης: «Το Λιμενικό επιχειρεί στο Αιγαίο και σώζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές»

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη δράση του Λιμενικού Σώματος στο Α. Αιγαίο «αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκρύψει το γεγονός ότι παραβιάζει συστηματικά τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό».

«Οι κατηγορίες του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει και υπογραμμίζει ότι το Λιμενικό «επιχειρεί στο Αιγαίο με αποφασιστικότητα αλλά και ευαισθησία και σώζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει την ανάγκη ετοιμότητας «για το οποίο έχουμε ενημερώσει τους πάντες», ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να ενισχυθεί το Λιμενικό με μέσα και προσωπικό, ενώ αναφέρεται και στο προς υλοποίηση νέο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο εστιασμένων περιπολιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική επένδυση το master plan ανάπτυξης του λιμένος του Πειραιά από την Cosco, ενώ αναφορικά με την ακύρωση του σχεδίου για νέο προβλήτα αναφέρει «η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει το σχέδιο τώρα».

Μιλώντας για τους στόχους του ταξιδιού του με την ελληνική κυβερνητική αποστολή στην Σανγκάη, στην Διεθνή Έκθεση της οποίας η Ελλάδα είναι μια εκ των τιμώμενων χωρών, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι θα απευθύνει πρόσκληση «στις εταιρείες και τους οργανισμούς της Κίνας να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Λιμάνια, τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή και ενέργεια αποτελούν τομείς με μεγάλες δυνατότητες και απολύτως θετικές προοπτικές».

Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στα δέκα περιφερειακά λιμάνια, ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη πως η λογική των υπο-παραχωρήσεων δεν διασφαλίζει τα δημόσια έσοδα και τις θέσεις εργασίας, το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προχωρά «σε ειδική μελέτη για καθένα από τα δέκα λιμάνια, ώστε να αποτυπωθούν η εικόνα, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που υπάρχουν και αναλόγως να προχωρήσουμε»

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: