Φτιάχνει ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις

Η θερμοκρασία στην Αττική έως 23 βαθμούς – Τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας περιμένουμε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: