Φτιάξτε λαχταριστούς κουραμπιέδες «ζαχαροπλαστείου» σε 5 απλά βήματα


Ο «λευκός βασιλιάς των Χριστουγέννων», ο κουραμπιές, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι μας ούτε κι αυτά τα Χριστούγεννα!

Φέτος, σας προτείνουμε να φτιάξετε τους κουραμπιέδες των Χριστουγέννων μόνες σας στο σπίτι. Η συνταγή που ακολουθεί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους κουραμπιέδες των ζαχαροπλαστείων, αφού είναι τόσο νόστιμοι όσο αυτοί των επαγγελματιών! Εάν, μάλιστα, βάλετε στη συνταγή την αγάπη και την φροντίδα που τρέφετε για τους αγαπημένους σας, θα είναι πολύ πιο νόστιμοι από τους αγοραστούς!


Υλικά

  • 800 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκους
  • 200-225 γραμμάρια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ κιλό καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1½ (και ίσως και λίγο παραπάνω) κιλό αλεύρι
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • Λίγη κανέλα
  • 3 κουταλάκια γλυκού baking powder

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Σε ένα μεγάλο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.

Βήμα 2ο

Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το λάδι, την κανέλα και λίγο λίγο το αλεύρι, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.

Βήμα 3ο

Φτιάχνετε την ζύμη σε μπαλάκια (μικρά) και τα ψήνετε στους 180 οC για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4ο

Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο κι αφού κρυώσουν λίγο, τα ραντίζετε με ροδόνερο.

Βήμα 5ο

Τέλος, πασπαλίζετε τους κουραμπιέδες σας με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη και… καλά Χριστούγεννα!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: