Φτιάξε μια εκπληκτική παραδοσιακή βασιλόπιτα στο άψε – σβήσε

Βασιλόπιτα που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο αυστηρούς λάτρεις της παράδοσης.

Υλικά συνταγής
250 γραμμ. μαργαρίνη

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

6 αυγά

1 φλ. τσαγιού γάλα

Δείτε ακόμα:Πεντανόστιμο! Σουφλέ με σοκολάτα και μήλο!

1/2 κιλό Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

1 πορτοκάλι (ξύσμα)

1 βανίλια

2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Δείτε ακόμα:Ήρθαν τα Χριστούγεννα! Δείτε πως να φτιάξετε τους τέλειους κουραμπιέδες

Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Δείτε ακόμα:Το τέλειο κέικ λεμόνι με γλάσο για τα Χριστούγεννα!

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: