FT: Η Mέι πίνει από το ίδιο ποτήρι του λαϊκισμού με τον Τσίπρα

Η Theresa May έχει «πιει από το ίδιο ποτήρι του λαϊκισμού με τον Τσίπρα», αναφέρουν σε άρθρο τους για την τακτική που ακολουθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Όπως αναφέρεται, η May προβλέπει επιτυχία στις επικείμενες διαπραγματεύσεις, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις από τον πρώην πρέσβη της στην ΕΕ ότι οι συνομιλίες μπορεί «να μην καταλήξουν πουθενά».

Ωστόσο η ίδια τονίζει πως το Brexit «θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη (…) Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές».

Τα λόγια αυτά, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν είναι της May. Είναι από μια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τον Ιούνιο του 2015.

Η May πίνει από το ίδιο λαϊκιστικό ποτήρι με τον Τσίπρα. Νομίζει πως «το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας μας προέρχεται από την δύναμη και την υποστήριξη των 65 εκατ. ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να το κάνουν να συμβεί».

Ο Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα αλλά η διαπραγματευτική του θέση δεν κράτησε πολύ, μόλις ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της άλλης πλευράς. «Η May θεωρεί ότι η Βρετανία είναι διαφορετική, αλλά έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτό το σημείο», αναφέρει το δημοσίευμα.

(?)

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: