Φρουροί φυλακών με πολεμικά όπλα – Η EΚΑΜ θα ελέγχει αιφνιδιαστικά κελιά κρατουμένων

Φρουροί φυλακών με πολεμικά όπλα   Η EΚΑΜ θα ελέγχει αιφνιδιαστικά κελιά κρατουμένων

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη που είχαν ο με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτό της ομαδικής απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

Η θα παραχωρήσει πολεμικά όπλα των 7,62 ΜΜ, αντίστοιχα των καλάσνικοφ, στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών.

Παράλληλα δυνάμεις της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) θα προβαίνει σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα κελιά κρατουμένων, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες κατοχής οπλισμού ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης με την συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτό της ομαδικής απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

Στόχος η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, με εξοπλισμό που θα μπορεί να αποτρέπει την προσέγγιση εγκληματιών στα εξωτερικούς χώρους, αλλά και η οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα. Αναφορικά με τον εξοπλισμό, ζήτησε να χορηγηθούν στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ σε όλες τις σκοπιές των φυλακών να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια ( έχουν μόνο στον Κορυδαλλό) και να αντικατασταθούν οι λαμαρίνες με ατσάλι. Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, η οποία είχε «παγώσει» εδώ και ένα χρόνο, ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο. Όσον αφορά την απόδραση στα , ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως διεξάγεται έρευνα για την απόδοση ευθυνών, ενώ έρευνα διεξάγεται και μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς κρατουμένων.

Την ανάγκη ενδυνάμωσης του κλίματος συνεργασίας και άμεσης επικοινωνίας σε περιστατικά που αφορούν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, επεσήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης για θέματα ασφάλειας και φυλακών, ζήτησε την γρήγορη επικοινωνία των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις αντίστοιχες αστυνομικές σε περιπτώσεις αποδράσεων και εξεγέρσεων σε διάφορες φυλακές. Πρότεινε επίσης, η των αστυνομικών υπηρεσιών για τις άδειες κρατουμένων, να είναι έγκαιρη και πολύ περισσότερο στις περιπτώσεις κρατουμένων που τις παραβιάζουν. Παράλληλα ζήτησε την ενδυνάμωση συνεργασίας σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις υπηρεσίες των δύο υπουργείων.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος-newsit

Φρουροί φυλακών με πολεμικά όπλα   Η EΚΑΜ θα ελέγχει αιφνιδιαστικά κελιά κρατουμένων

xespao

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: