Φρίκη στο Κοσσυφοπέδιο: Ομαδικός βιασμός 11χρονης στην Πρίστινα από τουλάχιστον πέντε άτομα

Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια τουλάχιστον πέντε ατόμων βίωσε ένα 11χρονο κορίτσι στο Κόσσυφοπέδιο.  Ήδη οι αρχές του Κοσόβου έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρεται να έχουν βιάσει την ανήλικη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Κοσόβου το φρικιαστικό συμβάν σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Πρίστινα ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου  Vjosa Osmani υποσχέθηκε μια ταχεία και άμεση απάντηση από τις αρχές για την «σοκαριστική και απάνθρωπη πράξη» που έχει προκαλέσει σοκ στους Κοσοβάρους. 

Με αφορμή τον βιασμό του κοριτσιού η Osmani δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε νομοθετικές αλλαγές που σκληραίνουν περαιτέρω τις τιμωρίες για τους δράστες». Την ίδια ώρα ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Albin Kurti προέτρεψε τις αστυνομικές αρχές «να προσαγάγουν τους υπόπτους στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν», ενώ μίλησε για «σοκαριστικό, καταδικαστέο και απαράδεκτο έγκλημα».

«Τέτοιες βίαιες πράξεις βίας κατά των παιδιών πρέπει να αντιμετωπίζονται με υψηλή σοβαρότητα, σε θεσμικό επίπεδο και σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο», κατέληξε ο Kurti.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: