ΦΡΙΚΗ! Γυναίκα ζόμπι. Δείτε την προσεκτικά!

ΦΡΙΚΗ! Γυναίκα ζόμπι. Δείτε την προσεκτικά!

Αν νομίζατε ότι τα ζόμπι ήταν μόνο αποκύημα..
της φαντασίας των παραμυθάδων, έχουμε ετοιμάσει κάτι που θα σας κάνει να χάσετε το μυαλό σας.

Αν θεωρήσουμε ότι οι τελετές των κατοίκων της Toraja, στην Ινδονησία είναι πραγματικό γεγονός και όχι απάτη σχεδόν κάθε άτομο που πεθαίνει μπορεί να μετατραπεί σε ζόμπι. Ορισμένοι άνθρωποι του χωριού ισχυρίζονται ότι είχαν και… εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους νεκρούς να περπατήσουν. Και δεν εννοούμε μεταφορικά….

Διαβάζοντας για τις ταφικές τελετές της Toraja, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές θεωρίες για το πώς το «ξύπνημα των νεκρών» ξεκίνησε. Σύμφωνα με μία, στο αρχαίο παρελθόν, θεωρούνταν ότι ένας νεκρός , πρέπει να ταφεί στο χωριό καταγωγής του, και όχι στον τόπο του θανάτου του. Τότε τα χωριά ήταν πολύ μακριά και πολύ απομονωμένα, και ήταν δύσκολο για τα μέλη της οικογένειας να μεταφέρουν το πτώμα μέσα από μεγάλες αποστάσεις.

Η βοήθεια των ανθρώπων που θα μπορούσαν να κάνουν τους νεκρούς να περπατήσουν ήταν πολύτιμη τότε, καθώς ο νεκρός θα ήταν σε θέση να περπατήσει και να πάει πίσω στο χωριό όπου γεννήθηκε. Κάτι σαν μια «υπηρεσία μετακίνησης» για τους νεκρούς, υποθέτουμε.

Έτσι, σε εκείνες τις ημέρες μάλλον δεν ήταν ασυνήθιστο να δεις ένα σκληρό, ανέκφραστο πτώμα να περπατάει στον δρόμο! Και λεγόταν ότι αν κάποιος μιλούσε στο πτώμα, τότε αυτό απλά κατέρρεε, αδυνατώντας να συνεχίσει το ταξίδι. Φανταστείτε τη φρίκη!

ΦΡΙΚΗ! Γυναίκα ζόμπι. Δείτε την προσεκτικά!

Η παραπάνω έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, και δείχνει μια zombie, να στέκεται με πολύ λίγη εξωτερική βοήθεια. Αν και κάποιοι είπαν ότι θα μπορούσε να είναι μια «πειραγμένη», άλλοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι μια άρρωστη γυναίκα, που πάσχει από κάτι σαν λέπρα. Ό,τι και από αυτά να ισχύει το μόνο σίγουρο είναι ότι μοιάζει πολύ με ένα πτώμα. Και το γεγονός ότι φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα φέρετρο στη γωνία, το καθιστά ακόμη πιο τρομακτικό.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό στο οποίο βασίστηκε ο μύθος των «ζωντανών νεκρών» στην Ινδονησία. Δεδομένου ότι η ποιότητα των δρόμων γύρω από την Toraja έχει βελτιωθεί σημαντικά, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν πλέον να μεταφέρουν τον νεκρό με τον κλασικό τρόπο, αλλά για να αποδείξουν ότι γνωρίζουν ακόμα το μυστικό του ξυπνήματος των νεκρών, εκτελούν κυρίως τις μυστηριώδεις τελετές τους στα ζώα.

Στις κηδείες, είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους της Toraja να θυσιάζουν βοοειδή, και μετά να χωρίζουν το κεφάλι τους από το σώμα τους, και σύμφωνα με αναφορές λένε ότι μπορούν να κάνουν το νεκρό ζώο να σηκωθεί και να περπατήσει για το χρονικό διάστημα των δέκα λεπτών … Πολύ ανατριχιαστικά πράγματα, αλλά χωρίς καμία πραγματική απόδειξη ώστε να μπορεί κάποιος να πιστέψει σε αυτούς τους ισχυρισμούς…

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: