Φρένο σε διαφήμιση βιβλίου έβαλε το Facebook γιατί θεώρησε τον τίτλο του άκρως… προκλητικό

To βιβλίο με τον τίτλο «Η Πολιτική του Ανδρικού Μορίου» ανήκει στη συγγραφέα Κάρεν Χίντον — Η ίδια κατεκρινε την κίνηση της πλατφόρμας και εξήγησε ότι αφορά στις τοξικές σχέσεις εξουσίας μεταξύ των δύο φύλων

«Σκανδαλίστηκε» το Facebook από τον τίτλο ενός βιβλίου και φρέναρε την διαφήμισή του. Ο λόγος για το βιβλίο της Αμερικανίδας Κάρεν Χίντον με τίτλο «Η Πολιτική του Ανδρικού Μορίου», που λογοκρίθηκε από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το επιχείρημα ότι ήταν άκρως προκλητικό.

Θεωρώντας τον τίτλο πολύ τολμηρό, το Facebook απέσυρε την διαφήμιση του βιβλίου της Kάρεν Χίντον, πρώην βοηθού του Άντριου Κουόμο, πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και του Μπιλ ντε Μπλάζιο, πρώην δημάρχου του «Μεγάλου Μήλου». Εξοργισμένη η συγγραφέας δήλωσε ότι το Facebook «πρέπει να ντρέπεται γι΄αυτό».

Η βρετανική εφημερίδα «Independent» επισημαίνει ότι, o εκδότης του βιβλίου της Κάρεν Χίντον ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία στο Facebook αλλά οι διαφημίσεις λογοκρίθηκαν από τους σκληροπυρηνικούς του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα το Facebook απαγόρευσε τις διαφημίσεις για το επερχόμενο βιβλίο μου «Penis Politics» (Η Πολιτική του Ανδρικού Μορίου) επειδή δεν συμφωνεί με τον τίτλο», δήλωσε η Χίντον στον ιστότοπο «Page Six».

«Το Facebook πρέπει να ντρέπεται. Το βιβλίο μου αφορά τις τοξικές σχέσεις εξουσίας στα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική. Δεν έχει να κάνει με το σeξ», τόνισε η Χίντον.

Το βιβλίο της Χίντον που θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου, έχει να κάνει με «την τοξική σύνθεση του εγώ, των δικαιωμάτων και της κουλτούρας» στην πολιτική.

Δίνοντας αυτό τον τίτλο στο βιβλίο της, η Χίντον ήθελε να περιγράψει πώς οι ισχυροί άνδρες επιδιώκουν να ελέγχουν τις γυναίκες που είναι σε υποδεέστερη θέση.

Η Κάρεν Χίντον ισχυρίζεται ότι είχε πέσει θύμα σeξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, όταν ήταν στο Υπουργείο Στέγασης των ΗΠΑ.

Τον έχει κατηγορήσει δημοσίως για εκφοβισμό καθώς επίσης κι ότι την αγκάλιασε «ανάρμοστα» πριν από δύο δεκαετίες..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: