Φρεγάτα “Λήμνος”: Οι Κρητικοί συγκίνησαν το πλήρωμα – Δείτε τι έκαναν (βίντεο)

Οι ντόπιοι αντιλήφθηκαν ότι οι φρεγάτες του ελληνικού πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν στην περιοχή τους και έκαναν κάτι αναπάντεχο

Σε μία συγκινητική κίνηση προχώρησαν κάτοικοι στην Ιεράπετρα, στην Κρήτη, όταν πληροφορήθηκαν ότι στα ανοιχτά του νησιού έπλεαν φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, ανάμεσα τους και η φρεγάτα “Λήμνος”, η οποία πρωταγωνίστησε στο περιστατικό με το τουρκικό «Κεμάλ Ρέις».

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, μέσα σε μόλις δύο ώρες, κάτοικοι και μαγαζιά συγκέντρωσαν τεράστιες ποσότητες προμηθειών και ζεστού φαγητού. Στη συνέχεια, ιδιωτικά σκάφη σε συνεννόηση με το Λιμενικό, τα μετέφεραν στις φρεγάτες, προκαλώντας τη συγκίνηση των πληρωμάτων.

Μιλώντας στο Open, ο Νίκος Λαμπράκος, δύτης και ιδιοκτήτης σκάφους, εξήγησε ότι οι εστιάτορες συγκέντρωσαν φαγητά για τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Ήταν μια συγκινητική κινητοποίηση, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, είναι ότι αισθάνονται και ότι εμείς που είμαστε στη στεριά είμαστε μαζί τους. Συγκινήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, ξέρετε τι είναι να είσαι στο πέλαγος και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν; Είναι το ελάχιστο που είχαμε να κάνουμε στα παιδιά που είναι από τις 20 Ιουλίου μέσα στη θάλασσα. Τους ευχαριστούμε που στέκονται εκεί και να ξέρουν πως ό,τι χρειαστούν θα το έχουν».

Δείτε το σχετικό βίντεο από το OPEN:

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση της φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική Kemal Reis

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: