Φρανσουά Ολάντ για τουρκικές προκλήσεις: Η Γαλλία πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας

“Η Γαλλία πρέπει να είναι με την πλευρά του νόμου”

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και για τις σχέσεις Ελλάδας — Γαλλίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αναφέρει ότι “η Τουρκία κάνει μια επίθεση η οποία δεν είναι μόνο κατά της Ευρώπης, αλλά αφορά επίσης τη Συρία, τη Λιβύη. Ο Πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να ανεβάσει εκ νέου τους εθνικιστικούς τόνους και να οδηγήσει τις εξελίξεις σε πόλωση. Προσωπικά με τον ίδιο τρόπο που υποστήριξα την Ελλάδα — και όχι μόνο ως φίλος του ελληνικού λαού- όταν ήταν σε μεγάλη οικονομική δυσκολία, επειδή θεώρησα ότι βοηθώντας την Ελλάδα βοηθούμε την Ευρώπη να βρει σωστές απαντήσεις σχετικά με την οικονομική κρίση γενικά, θα την υποστήριζα και τώρα”.

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι, “για τις εντάσεις στη Μεσόγειο, δεν είναι ζήτημα υποστήριξης μιας κυβέρνησης ή μιας φιλικής χώρας, αλλά διασφάλισης της επικράτησης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εκμετάλλευσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου και της μείωσης των εντάσεων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η Γαλλία πρέπει να είναι δίπλα στην Ελλάδα γιατί πρέπει να είναι με την πλευρά του νόμου”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: