Frankenstein Dress: Το νέο fashion trend που διχάζει

Τη δεκαετία του ’20 στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι, και συγκεκριμένα στην περιοχή Montparnasse, συγκεντρώνονταν όλοι οι αντικομφορμιστές καλλιτέχνες της γαλλικής πρωτεύουσας. Ποιητές, ζωγράφοι, λογοτέχνες και μουσικοί με μηδαμινά εισοδήματα αλλά μεγάλη φαντασία και διάθεση για να εκφράσουν κάθε μορφή της τέχνης τους μαζεύονταν σε αυτή την artistic περιοχή και αντάλλασσαν ιδέες και απόψεις.
Frankenstein Dress: Το νέο fashion trend που διχάζει
Junya Watanabe F/W 2018
Οι γυναίκες αυτής της «συνομοταξίας» μπορεί να μην είχαν τα χρήματα να αγοράσουν νέο φόρεμα όταν η φθορά του χρόνου έπληττε αυτό το παλιό τους αλλά είχαν την τάση να δημιουργούν ένα καινούργιο ενώνοντας τα «γερά» κομμάτια των προηγούμενων ρούχων τους. Έτσι μπορούσες να δεις ένα «νέο» φόρεμα που ουσιαστικά απαρτιζόταν από το μισό δύο παλαιότερων. Αυτά τα ευφάνταστα υβρίδια ρούχων βιώνουν, σχεδόν έναν αιώνα μετά, και πάλι ένδοξες μέρες καθώς τα είδαμε στις συλλογές 4 μεγάλων Fashion Houses για τη σεζόν F/W 2018.
Frankenstein Dress: Το νέο fashion trend που διχάζει
Sacai F/W 2018
Tα επονομαζόμενα και «φορέματα Frankenstein» θυμίζουν κάτι από το λογοτεχνικό «τέρας», δημιούργημα της Mary Shelley, λόγω της συρραφής διαφορετικών ειδών υφασμάτων που δίνουν ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Tα είδαμε στους Οίκους Μόδας Junya Watanabe, Marni, Off-ite και Sacai και οι γραμμές τους διαφοροποιούνταν από loose μέχρι body conscious και μπορείς να τα φορέσεις αν έχεις ένα βασικό χαρακτηριστικό: τόλμη. «Ο σουρεαλισμός είναι καταστροφικός, αλλά καταστρέφει μόνο ό, τι θεωρεί ότι τον δεσμεύει και περιορίζει το όραμά του» έχει πει ο Salvador Dalí, ένας βασικός εκπρόσωπος του υπερρεαλισμού, που ήταν γνωστό ότι για να παραστεί σε δείπνο φορούσε σακάκι διακοσμημένο με πραγματικά ποτηρια κρασιού, και απ” ότι φαίνεται οι πνευματικές διδαχές του περνάνε φέτος και στον χώρο της μόδας. Αν είσαι οπαδός του σουρεαλισμού στη ζωή και στην τέχνη, μόλις βρήκες την τάση που θα ακολουθήσεις οπωσδήποτε τον επόμενο χειμώνα.
Frankenstein Dress: Το νέο fashion trend που διχάζει
Marni F/W 2018
 Tο Dazed έκανε αφιέρωμα στη νέα ελληνική fashion σκηνή και αυτό είναι είδηση από μόνο του

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: