Φραγκογιάννης: Υπό σχεδίαση προγράμματα παροχής βίζα σε ψηφιακούς νομάδες και startups

Τα προγράμματα θα αφορούν  startups ή νέους επαγγελματίες που ως «ψηφιακοί νομάδες» θέλουν να έλθουν και να εργαστούν από τη χώρα μας»

Διευκολύνσεις για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων», νέων επαγγελματιών που θέλουν είτε να απασχοληθούν είτε να ξεκινήσουν τη startup εταιρεία τους στην Ελλάδα θέλει να παρέχει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να προσελκύσει στη χώρα εξειδικευμένο δυναμικό που θα αναβαθμίσει και το τεχνολογικό προφίλ της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα οικονομικής διπλωματίας κ. Κώστας Φραγκογιάννης ήδη εξετάζονται ειδικά προγράμματα για παροχή βίζα.

«Μόλις χθες είχαμε σύσκεψη στο υπουργείο σχετικά με τους τύπους βίζα που μπορούμε να προσφέρουμε για μία σειρά θεμάτων ή επαγγελματικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα startups ή νέους επαγγελματίες που ως «ψηφιακοί νομάδες» θέλουν να έλθουν και να εργαστούν από τη χώρα μας», αποκάλυψε ο κ. Φραγκογιάννης στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας (Hellenic Innovation Network).

Προανήγγειλε μάλιστα πως σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση προς τον υφυπουργό απ’ τον κ. Δημήτρη Τσίγκο συνιδρυτή της Epignosis, μίας ταχεως αναπτυσσόμενης εταιρείας που αναπτύσσει λογισμικό εκπαίδευσης για περίπου 4 εκατ. εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα απ’ τα success stories του ελληνικού οικοσυστήματος των startups.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο πάνελ ήταν οι Άλεξ Χατζηελευθερίου της Blueground, ο Γιώργος Παλικαράς της Metamaterial, ο Κώστας Τσαούσης της NetData ενώ το συντονισμό είχε η κα Μαρίνα Χατζόπουλος της Levitronix Technologies.

Σημειωτέον ότι το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας με την υποστήριξη του ελληνικού Προξενείου της Βοστώνης και του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, δημιουργήθηκε με στόχο την ενδυνάμωση νέων startup εταιρειών τεχνολογίας από την Ελλάδα και την Κύπρο δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας και προώθησης τους στις ΗΠΑ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: