Φοβερή σύγκρουση του Αλόνσο με τον Γκουτιέρες στο πρώτο GP της χρονιάς ( Βίντεο)

 

 

Ο Αλόνσο δεν ξεκίνησε καλά την αγωνιστική του χρονιά το 2016 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Το μόνο καλό είναι ότι βγήκε χωρίς μια γρατζουνιά από ένα πολύ δυνατό ατύχημα που πάγωσε όλους τους φίλους της F1 που παρακολουθούσαν τον αγώνα στην Αυστραλία ( Πρωί για την Ελλάδα- μεσημέρι στη Μελβούρνη).

Παρακολουθείστε το βίντεο και δείτε καρέ καρέ πως απογειώθηκε το αυτοκίνητο του Αλόνσο. Ο Φερνάντο Αλόνσο στον 19 ο γύρο προσπάθησε να προσπεράσει τον Εστέμπαν Γκουτιέρες. Άγνωστο για ποιο λόγο ο τελευταίος φρενάρισε.

Κάτι που φυσικά δεν υπολόγισε ο Αλόνσο. Για ποιο λόγο άλλωστε να γίνει ένα άσκοπο φρενάρισμα. Το αποτέλεσμα ήταν η η McLaren του Αλόνσο να ακουμπήσει τον πίσω αριστερό τροχό της Haas. Το μονοθέσιο του Ισπανού πιλότου «απογειώθηκε» και αφού πήρε αρκετές τούμπες στον αέρα ( δείτε το βίντεο ) κατέληξε  στις μπαριέρες.

Τόσο το μονοθέσιο  του Ισπανού όσο και το μονοθέσιο του Μεξικανού καταστράφηκαν.

Το καλό είναι ότι και οι δύο «πιλότοι» βγήκαν από τα συντρίμμια αλώβητοι. Και οι δύο όμως για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο αγώνας διακόπηκε για 18 λεπτά και μετά συνεχίστηκε κανονικά.

Η καρώ σημαία είδε πρώτον τον Ρόσμπεργκ με την Mercedes με δεύτερο τον Χάμιλτον και τρίτον τον Φέτελ. Ενώ στα δοκιμαστικά η Ferrari έδειξε ότι είναι καλύτερη της Mercedes στον αγώνα η γερμανική ομάδα είχε καλύτερη στρατηγική και φυσικά κέρδισε τους βαθμούς της νίκης.

Μετά τη διακοπή του αγώνα , ο Φέτελ διατηρήθηκε μπροστά, όμως τα πάντα κρίθηκαν στη στρατηγική. Αρχικά, η Ferrari είδε τον Ραϊκόνεν να εγκαταλείπει με καπνούς στο μονοθέσιό του και μικρή φωτιά . Το ακινητοποίησε στο πιτ λέιν. Ακόμη στο τρίτο πιτ στοπ του Φέτελ, έγιναν πολλά λάθη κάτι  που στέρησε στον τέσσερις φορές  παγκόσμιο πρωταθλητή την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο Ρόσμπεργκ, βρέθηκε στην πρώτη θέση και παρέμεινε εκεί μέχρι την  καρό σημαία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 1. Ρόσμπεργκ Mercedes, 2.Χάμιλτον Mercedes +8.060, 3.

Φέτελ Ferrari +9.643,4.Ρικιάρντο Red Bull +24.330, 5.Μάσα Williams +58.979,6.

Γκροζάν Haas +72.081.6.Χούλκεμπεργκ Force India +74.199,7.Μπότας Williams +75.153, 8.

Σάιιν Τζούνιρο Toro Rosso +75.680, 9.Φερστάπεν Toro Rosso +76.833, 10.

Πάλμερ Renault +83.399.

Εγκατέλειψαν: Έρικσον Sauber,  Ραϊκόνεν Ferrari, Χαριάντο Manor, Γκουτιέρεζ Haas,

Αλόνσο McLaren

 

O  Κβιάτ Red Bull δεν ξεκίνησε

 

Βαθμολογία οδηγών : Ρόσμπεργκ 25,Χάμιλτον 18,Φέτελ 15,Ριάρντο 12,Μάσα 10,Γκροζάν 8,Χούλκενμπεργκ 6,Μπότας 4,Σάινθ 2,Φερστάπεν 1

 

Βαθμολογία κατασκευαστών : Mercedes 43,Ferrari 15,Williams 14,Red Bull 12,

Haas 8,Force India 6,Toro Rosso 3. Όλες οι άλλες ομάδες δεν πήραν βαθμό.

 

 

 

 

 

 

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: