Φοβερή απάτη με λεφτά από επιστροφές φόρων σε αθλητές στην Ισπανία

Νέο φορολογικό σκάνδαλο ξέσπασε στην Ισπανία, ωστόσο αυτή τη φορά οι αθλητές δεν είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές αλλά τα θύματα!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα El Mundo Deportivo η Εισαγγελεία της Μαδρίτης εξετάζει έρευνα για την εμπλοκή μίας γυναίκας επιθεωρητή της Οικονονικής Αστυνομίας ο οποίος ανήκει στην Υπηρεσία ελέγχου μεγάλων υπηρεσιών και εμφανίζεται να έχει καταχραστεί ποσό 6.5 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, εκμεταλλευόμενη τη θέση της, εμφανίζεται να έχει… εξαφανίσει το παραπάνω ποσό μέσω μια εταιρίας-βιτρίνας με την επωνυμία Lapver SA.

Η εν λόγω εταιρία θεωρητικά έχει ως σκοπό την εκπροσώπηση αθλητών. Όμως η επιθεωρητής γνωρίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν απο την Ισπανία με προορισμό άλλες χώρες, είχαν επιστροφές φόρων (καθότι ο έλεγχος τους ήταν η δουλειά της) φρόντιζε να… διοχετεύει τα συγκεκριμένα χρήματα (για τα οποία οι δικαιούχοι τους είχαν άγνοια!!!) να τα διοχετεύει μέσω της Lapver και φυσικά να τα καρπώνονται.

Τα πιο γνωστά ονόματα που υπάρχουν στη λίστα είναι αυτά των πρώην παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης Νούρι Σαχίν, Χαμίτ Άλτιντοπ και του Αργεντινού επιθετικού της Ατλέτικο Εδουάρδο Σάλβιο (κυρίως η απάτη αφορούσε αθλητές-υπάρχουν και πολλοί μπασκετμπολίστες- οι οποίοι αποχωρούσαν για το εξωτερικό μετά από σύντομη παραμονή στην Ισπανία καθώς αν έφευγαν πριν από την συμπλήρωση 180 ημερών παραμονής οπ συντελεστής φορολόγησης από 50% έπεφτε στο.. 20%.

(?)

Action24.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: