Φωτογραφίες από τους τραυματισμένους αστυνομικούς μετά την επίθεση από τουλάχιστον 20 άτομα στη Λάρισα

Με κάταγμα στο χέρι και σημάδια στο πρόσωπο είναι οι αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από τουλάχιστον 20 νεαρούς στη Λάρισα. 

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης, Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.



Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εμπόδισε την πορεία περιπολικού οχήματος του Τμήματος Άμεσης Δράσης, το οποίο κινούταν πέριξ χώρου πλατείας της πόλης, ακινητοποιώντας το με το ποδήλατό του.

Παρά την προτροπή των αστυνομικών, αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς. Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

Την επίθεση που δέχτηκαν δύο αστυνομικοί και βρέθηκαν στο νοσοκομείο τα ξημερώματα καταδικάζει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας: «Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022, το πλήρωμα περιπολικού του Τμήματος Άμεσης Δράσης στην περιοχή του Φρουρίου.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο συναδέλφων. Ένας στο πρόσωπο από γροθιές, προφανώς και με χρήση σιδερογροθιάς ή άλλου αντικείμενου, ενώ ο άλλος με κάταγμα στο χέρι. Όταν σε χτυπάνε 30 άτομα τότε από καθαρή τύχη και από επαγγελματισμό γλιτώνεις τα χειρότερα. Δόξα τω Θεώ οι συνάδελφοί μας τα είχαν και τα δύο.

Αν κάποιοι ονειρεύονται μέσα στην ιδεολογική τους παραζάλη άβατα στο κέντρο της Λάρισας, έχοντας ως προμετωπίδα τη βία, είναι βαθιά γελασμένοι. Είμαστε υπερήφανοι για το επάγγελμά μας καθώς και για τα θεαματικά αποτελέσματα στον τομέα της ασφάλειας των συμπολιτών μας. Σε μια δημοκρατία είναι αδιανόητο κάποια ακραία στοιχεία να θέλουν να περάσουν ιδεολογίες και απόψεις μέσω της ανομίας και του τραμπουκισμού!

Οι Συνάδελφοί μας εργάζονται αδιάκοπα με σθένος, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό για την προστασία των Πολιτών και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα στο κοινωνικό σύνολο. Αναμένουμε την καταδίκη αυτής της εγκληματικής ενέργειας από όλους τους παράγοντες της πόλης μας. «Όπως το σώμα, όταν στερηθεί την ψνχή πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται».

Πηγή: onlarissa 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: