Φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στις 02:17, στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης. Η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση, αλλά παραμένει επικίνδυνη. Η φωτιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.

Στο σημείο ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε πως «Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», τόνισε. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προσέθεσε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας νωρίτερα, στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες, αν και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ορισμένες».

«Είναι περίεργο ότι είναι η δεύτερη φωτιά μέσα σε τρεις ημέρες στο ίδιο σημείο. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις που ελέγχονται, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης έχουν ξεσπάσει τουλάχιστον επτά μικροεστίες σε βραδινές ώρες» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι το μέτωπο ελέγχεται. Σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112, ο κ. Πατούλης είπε ότι δεν κινδύνευσαν κατοικίες. Πρόσθεσε ότι κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς. «Εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια. Ευτυχώς προλάβαμε τη φωτιά» συμπλήρωσε.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: