Φωτίου: Ασύμμετρη διεύρυνση των ανισοτήτων στην κοινωνία

«Η ΝΔ υπονόμευσε τον δημόσιο χαρακτήρα του κοινωνικού κράτους, με το καλημέρα, και μείωσε τις δαπάνες», ανέφερε, κατά τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

«Σήμερα η κυβέρνηση ομνύει υποκριτικά στο ΕΣΥ και προετοιμάζει την πριμοδότηση των κλινικαρχών. Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο για να δικαιολογήσει τον τίτλο του, για την επάνοδο στην κοινωνική κανονικότητα», είπε η κ. Φωτίου και συνέχισε: «ούτε ένα άρθρο του νομοσχεδίου για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν τα νοικοκυριά της χώρας από την καταρράκωση των εισοδημάτων τους λόγω της πανδημίας. Η μόνη κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα μέτρο, από όλα τα κράτη της Ευρώπης που εξαγγέλλουν γενναία ενίσχυση των νοικοκυριών, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η βουλευτής επισήμανε ότι η κρίση αυτή λειτουργεί ως καταλύτης για τη ασύμμετρη διεύρυνση των ανισοτήτων στην κοινωνία αφού η ζώνη επισφάλειας διευρύνεται από τους φτωχούς και αποκλεισμένους της κοινωνίας στα μεσαία στρώματα.

«Εξαπατήσατε και αφήνετε στην τύχη τους σήμερα τα μεσαία στρώματα», είπε η κ. Θεανώ Φωτίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει καν την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα μπορούσε.

«Χρειάζεται ένα νέο δίχτυ ασφάλειας που στο ‘Μένουμε Όρθιοι ΙΙ’ το έχουμε ονομάσει εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Στο δικό μας πρόγραμμα κοστίζει 3,5 δισ. για 4 μήνες και καλύπτει 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά, με 4.000.000 συμπολίτες μας. Είναι η μερική αναπλήρωση του χαμένου τους εισοδήματος. Λέξη γι΄αυτά», είπε η κ. Φωτίου.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: