Φωτίου: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

Την Τετάρτη το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97,8, η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες και το επίδομα θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, εφόσον το μισθωτήριο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ διευκρίνισε ότι όλες οι πλατφόρμες, όπως για το επίδομα ενοικίου τώρα, αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κλπ, δεν κλείνουν, άρα ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις.

Όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, οι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν το επίδομα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από την 1/1/2019 και καταβάλλεται στο σύνολό του ως πρώτη δόση για τους δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις και στο όνομά τους υπάρχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή. Δηλαδή, στην πρώτη πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που δικαιούνται για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί τον Απρίλιο θα καταβληθούν αναδρομικά 4 μηνών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Σχετικά με τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου τόνισε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής της που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ: «Όταν μπήκαμε σε αυτήν την κυβέρνηση, δεν είχαμε εμπειρία και είχαμε έναν λαό που είχε διαρρήξει τη σχέση του με τα παλιά κόμματα και είχε επενδύσει πάνω μας. Περάσαμε δραματικές ώρες τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούνιο, για να συνεννοηθούμε με τους δανειστές. Δεν τα είχαμε φανταστεί αυτά, αλλά ήταν μία συγκλονιστική στιγμή η προσπάθεια που κάναμε, δεν απαρνηθήκαμε ούτε στιγμή τον ριζοσπαστικό μας χαρακτήρα, αλλά είχαμε πάντα την αίσθηση ότι δεν δίναμε όλα αυτά που θέλαμε στο λαό. Ήταν τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια με πολύ μεγάλη αγωνία».

Για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι αυτό που έγινε, είναι ότι συριζικοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ. «Μεγάλα στρώματα του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς το 2015 ήρθαν προς εμάς» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: