Φωτιές: 71 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Καλλιθέα Πατρών και στο Ρέθυμνο – Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε αρχικό στάδιο

Συνολικά 71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα Πατρών και όπου δόθηκε το 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Πλατανόβρυση προς Χαλανδρίτσα, επιχειρούν αυτή την ώρα 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: