Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε για τον Έβρο, με την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς να συνεχίζει να καίει στις παρυφές του εθνικού πάρκου.

Η φωτιά καίει πυκνό πευκοδάσος (τραχεία πεύκη) σε ένα μοναδικό οικοσύστημα με πλούσια πανίδα.

Νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής, η φωτιά έκαιγε στις παρυφές του δάσους.

Αν και η φωτιά είχε καθηλωθεί λόγω των ασθενών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος

Στόχος των επίγειων δυνάμεων είναι να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα.

Στην πυρκαγιά επιχειρούσαν νωρίς την Παρασκευή 136 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Στη μάχη θα ριχθούν και ενάερια μέσα.




Δείτε το σημείο της φωτιάς στον χάρτη:


Δείτε τις προσπάθειες του στρατού να ανοίξει αντιπυρικές ζώνες







Δορυφορική εικόνα του METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στον Έβρο να έχει επεκταθεί σε μεγάλη απόσταση.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι έχουν ως απότελεσμα ο καπνός να μεταφέρεται πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο, διανύοντας απόσταση σχεδόν 120 χιλιομέτρων αναφέρει το meteo.gr.


Δείτε φωτογραφία του e-evros.gr, από το μέτωπο της φωτιάς στις 17.00


Καλύτερη η εικόνα σε άλλα μέτωπα

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε αποθήκη ξυλείας στον Ασπρόπυργο οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στο σημείο παρέμεναν τη νύχτα 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Το απόγευμα της Πέμπτης είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο και σε κοντινή απόσταση από αυτόν καλώντας τους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε αποθήκη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κλείστε παράθυρα, πόρτες για προστασία από τους καπνούς».

Εν τω μεταξύ, οριοθετημένες είναι και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης σε δασικές εκτάσεις στο Τραγανό και στην Βάρδα της Ηλείας, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην ίδια περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας, παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: