Φωτιά στο γηροκομείο Χανίων – Τραυματίστηκε ηλικιωμένος

Λαχτάρησαν τρόφιμοι και προσωπικό στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων όταν στις 19.50 χθες το βράδυ προκλήθηκε φωτιά σε δωμάτιο τρόφιμου.Οι φλόγες ξέσπασαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο δωμάτιο ηλικιωμένου που βρίσκεται στο ισόγειο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το αυτόμαστο σύστημα κατάσβεσης ενώ το προσωπικό του γηροκομείου αντέδρασε γρήγορα απομακρύνοντας τον ηλικιωμένο από το δωμάτιό του. Ωστόσο, από τη φωτιά είχε ήδη τραυματιστεί έχοντας υποστεί ελαφρά εγκαύματα.

Στο σημείο έφτασε άμεσα πυροσβεστική δύναμη με 7 υπαλλήλους και δυο οχήματα, ωστόσο, όπως αναφέρει το flashnews.gr δεν χρειάστηκε η επέμβασή τους καθώς η φωτιά είχε ήδη σβήσει και ο ηλικιωμένος βρισκόταν σε ασφαλή χώρο.

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

Από τη διοίκηση του δημοτικού γηροκομείου Χανίων αναφέρονται για το περιστατικό τα εξής σε ανακοίνωση:

«Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δωμάτιο ηλικιωμένου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων η Διοίκηση αναφέρει ότι πρόκειται για περιστατικό περιορισμένης έκτασης σε δωμάτιο ηλικιωμένου τροφίμου .

Η πυρκαγιά αντιμετωπίσθηκε αμέσως τόσο από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης όσο και από την έγκαιρη επέμβαση του προσωπικού.

Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί περιορισμένης έκτασης εγκαύματα στον ηλικιωμένο ενώ οι υπόλοιποι τρόφιμοι χαίρουν άκρας υγείας και αναπαύονται στα δωμάτιά τους .

Ήδη έχει αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κανονική λειτουργία του ιδρύματος .

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.Γεώργιος Κουκλάκης»

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: