Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει η ηλικιωμένη που έγινε viral – «Θόλωσα ούρλιαζα, έπεσα κάτω»

Όσα είπε η κύρια Παναγιώτα Νουμίδη, η φωτογραφία της οποίας έγινε viral — «Την ελπίδα πάντα την έχουμε, το χαμόγελο δεν μπορούμε να έχουμε»

Η φωτογραφία που τη δείχνει να ουρλιάζει, αφήνοντας το σπίτι της, με τις φλόγες να καίνε στο βάθος τις δασικές εκτάσεις, έγινε viral και συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο, αφού έγινε εξώφυλλο σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως. Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε όλα όσα ένιωθε τη στιγμή που ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την οδύνη της, την ώρα που η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια πλησίαζε και η ίδια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικεία της στις Γούβες, μη γνωρίζοντας αν όταν θα γυρνούσε θα έβρισκε την περιουσία της σώα ή παραδομένη στον πύρινο όλεθρο.

«Θόλωσε το μυαλό μου. Δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα, για να με ακούσουν. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η 81χρονη το πώς βίωσε την εγκατάλειψη του σπιτιού της και προσθέτει: «Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση έπεσα κάτω και με πήρε η αστυνομία και με πήγε στο κέντρο υγείας»


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdfz6xqn9qd5-st)

«Είμαι απογοητευμένη, γιατί το πρωί (σ.σ. χθες) δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε από την πόρτα. Καίγεται ακόμα όλη η Εύβοια», υπογράμμισε με βουρκωμένα μάτια η κ. Παναγιώτα και συμπλήρωσε ότι «τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι και τα συναισθήματά μου είναι απέραντα. Μαζεύτηκαν πολλά παιδιά από το χωριό και με βυτία, προσπάθησαν και γλίτωσαν τα σπίτια».

«Την ελπίδα πάντα την έχουμε. Χαμόγελο δεν μπορούμε να έχουμε, γιατί όταν βλέπεις αυτά ώς να έχεις το χαμόγελο; Ενώ την ελπίδα την έχουμε…», σημείωσε επίσης συγκινημένη η ίδια, ευχαριστώντας το τηλεοπτικό συνεργείο που της έδωσε βήμα να πει τη δική της ιστορία. 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: