Φωτιά στην Εύβοια: Καταρρίπτεται το άλλοθι του βασικού υπόπτου

Η πυροσβεστική φαίνεται πως καταλήγει στο σενάριο του εμπρησμού για την φωτιά στην Εύβοια που έκαψε τουλάχιστον 25 χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Κλιμάκιο της ΔΕΗ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά και έκανε αυτοψία στις κολώνες που υπήρξαν στην περιοχή. Από την έρευνα δεν διαπιστώθηκε πως η φωτιά προκλήθηκε από πτώση κάποιου καλωδίου.

Όσο για τις έρευνες περί εμπρησμού, αυτές είχαν καταλήξει σε τρία άτομα τα οποία διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή στην Εύβοια που ξέσπασε η φωτιά, ενώ υπήρξαν και κάποιες καταθέσεις που έλεγαν πως οι ύποπτοι είχαν περάσει από ένα πρατήριο καυσίμων και πως είχαν μαζί τους ένα μπιτόνι βενζίνη.

Για τα δυο από τα τρία άτομα φαίνεται πως εξασθενούν οι υποψίες για τον τρίτο όμως μάλλον ενισχύονται. Πρόκειται για έναν 33χρονο άνδρα ο οποίος έχει δηλώσει πως έχει άλλοθι και συγκεκριμένα πως όταν ξέσπασε η φωτιά στην Εύβοια βρισκόταν 20 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο, στο σπίτι της θείας του. Και η ίδια η θεία του μάλιστα έχει καταθέσει πως το συγκεκριμένο βράδυ ήταν μαζί της.

Το κινητό πρόδωσε τον εμπρηστή

Μία μαρτυρία, όμως, αναφέρει πως ο 33χρονος την ώρα της φωτιάς βρισκόταν στο σημείο που ξέσπασε και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Σταυρός, ενώ από την πυροσβεστική υπάρχει ανεπίσημη ενημέρωση πως το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου ήταν κοντά στη φωτιά και όχι στο σημείο που έχει δηλώσει ο ίδιος πως βρισκόταν.

Τώρα τα αρμόδια στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής αναμένουν και εγγράφως τις άρσεις απορρήτου και τις απαντήσεις όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για τις επικοινωνίες και την ενεργοποίηση των κεραιών από τις τηλεφωνικές συνδέσεις των υπόπτων.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών των τριών βασικών υπόπτων και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων τους το χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Τη Δευτέρα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής πήγαν για δεύτερη φορά στην Εύβοια προκειμένου να εξετάσουν και πάλι τους 3 βασικούς υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους κατά την πρώτη εξέταση τους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: