Φωτιά στη βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης! Αυξήσεις ως και 12 λεπτά ως … plan b για τα έσοδα!

Ξεχάστε τις τιμές που ξέρετε στο βενζινάδικο. Οι φόροι αλλάζουν και μαζί και οι τιμές που αναμένεται να εκτιναχθούν προς τα πάνω βάζοντας… φωτιά στην τσέπη μας.

Η πορεία των εσόδων του Κράτους δεν είναι καλή και προκειμένου να υπάρξει ανάγκη για κόφτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο plan b.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι φόροι πέφτουν βροχή. Μαζί με τον φόρο εισοδήματος οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ θα πρέπει αμέσως μετά να βρουν και τα χρήματα για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Αυτή η πραγματική αφαίμαξη τρομάζει το οικονομικό επιτελείο που βλέπει πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει φτάσει στα όριά της και φοβάται κάμψη των εσόδων.

Έτσι μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο οι έμμεσοι φόροι που θεωρούνται… σίγουροι σε ό,τι αφορά στην είσπραξή τους.

Τι προβλέπει λοιπόν το plan b;Να έρθουν τρεις μήνες νωρίτερα τρία χαράτσια που ταν προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο του 2017:Αύξηση του ΕΦΚ αμόλυβδης βενζίνης από 670 σε 700 ευρώ ανά 1.000 λίτραΑύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κινητήρων από 330 σε 410 ευρώ ανά 1.000 λίτραΑύξηση του ΕΦΚ υγραερίων (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων από 330 σε 430 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα.Η αύξηση αυτή ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, με τις σημερινές τιμές στο πρατήριο που κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα θα σημάνει αύξηση της τάξης των 8 ως 12 λεπτών το λίτρο και έτσι οι τιμές θα εκτιναχθούν.

Οι έμμεσοι φόροι δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς από τον Ιανουάριο έρχεται…Επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%Επιβολή φόρου κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρουΕπιβολή φόρου κατανάλωσης στον καφέΑύξηση σε 26% από 20% του συντελεστή του αναλογικού φόρου των τσιγάρων

newsit.gr

ellada

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: