Φωτιά λόγω ελαττωματικών μπαταριών σε εργοστάσιο της Samsung

Την Τετάρτη, επέμβαση από 110 πυροσβέστες με 19 οχήματα προκάλεσε πυρκαγιά σε εργοστάσιο μπαταριών της Samsung στην πόλη Τιαντσίν της Κίνας, καθώς το «φάντασμα» της υπόθεσης με τις φωτιές στα Galaxy Note 7 συνεχίζει να τυραννά τη νοτιοκορεατική εταιρεία.

Ειδικότερα, η Samsung SDI, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο (και ήταν ο προμηθευτής των μπαταριών του Galaxy Note 7) ανακοίνωσε πως η φωτιά προκλήθηκε λόγω προβληματικών μπαταριών που είχαν πεταχθεί.

Όπως γνωστοποιήθηκε δεν υπήρξαν νεκροί, ή κάποιες σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα τμήμα του εργοστασίου που χρησιμοποιείται για απορρίμματα, περιλαμβανομένων μπαταριών, δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung SDI, προσθέτοντας πως η λειτουργία του εργοστασίου γίνεται πλέον κανονικά. Ωστόσο, ο τοπικός πυροσβεστικός σταθμός ανέφερε στο microblog του πως η πυρκαγιά προκλήθηκε εξαιτίας εταιρειών εντός του εργοστασίου.

Το «υλικό που έπιασε φωτιά ήταν μπαταρίες λιθίου μέσα στα εργαστήρια παραγωγής και κάποια ημιτελή προϊόντα» αναφέρεται στο σχετικό post στο Weibo (μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα).

Η SDI πρόκειται να αρχίσει να προμηθεύει μπαταρίες για το επερχόμενο τηλέφωνο- «ναυαρχίδα» της εταιρείας, το Galaxy S8 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Το S8 αντικαθιστά το Galaxy Note 7, που αποτελεί μια από τις πιο «μαύρες σελίδες» (αν όχι την πιο «μαύρη») στην ιστορία της εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα πως οι μπαταρίες που προκαλούσαν τις φωτιές στα Galaxy Note 7 προέρχονταν από την SDI και την Amperex Technology.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: