Formula 1: Grand Prix Ισπανίας-Από τις δύο πρώτες θέσεις θα εκκινήσουν τα “black arrow”

Του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το Γκραν Πρι Ισπανίας στην πίστα της Βαρκελώνης, είναι ο 6ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος και όπως τα προηγούμενα 5 έτσι και αυτό θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες..

Η απαιτητική και δύσκολη στα προσπεράσματα η πίστα που φιλοξενεί το Ισπανικό Γκραν Πρί από το 1991 έχει μήκος 4.655 χλμ. και αποτελείται από 16 στροφές, με μήκος pit lane 367.8 μ.

Οι οδηγοί θα καλύψουν 307.104 χλμ. που αντιστοιχούν σε 66 γύρους.

Σε κάθε γύρο οι οδηγοί κάνουν 52 αλλαγές ταχυτήτων, 3.432 αλλαγές συνολικά.

27 φορές ο νικητής ξεκίνησε από την pole-position και μόνο 3 φορές κατέκτησε τη νίκη ξεκινώντας από άλλη θέση στην εκκίνηση. Αυτές οι φορές ήταν το 1996 με τον Σουμάχερ (Ferrari), 2013 με τον Αλόνσο (Ferrari), 2016 Φερστάπεν (Red Bull).

Το 2019 πραγματοποιήθηκαν 21 προσπεράσματα με την υψηλότερη τελική τα 331 χλμ./ώρα.

Το Circuit de Barcelona-Catalunya όπως ονομάζεται είναι ένα πολύ σημαντικό «σημείο» στην περιοχή της Βαρκελώνης. Μάλιστα το 1992 στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν  το σημείο εκκίνησης και τερματισμού για την ποδηλασία των 100 χιλιομέτρων.


Μια σημαντική φωτογραφία από το garage της Renault στην πίστα της Βαρκελώνης. Aπό αριστερά διακρίνονται ο Ζερόμ Στολ, πρόεδρος Renault Sport,  Εστέμπαν Οκόν,   Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault Λούκα Ντε Μέο, ένας από τους καλύτερους μάνατζερ που ανέλαβε τις τύχες του ομίλου μετά την εποχή του Κάρλος Γκον και των σκανδάλων, και ο Συρίλ Αμπιτεμπούλ διευθύνων σύμβουλος Renault Sport, όλοι με μάσκες όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Ο αγώνας σήμερα

Από τις δύο πρώτες θέσεις θα εκκινήσουν σήμερα τα “black arrow” με Χάμιλτον και Μπότας για το 6ο Γκραν Πρι της σεζόν στην πίστα της Βαρκελώνης .

Ο Χάμιλτον σημείωσε την 92 pole- position της καριέρας του, η 4η για τη φετινή χρονιά και η 5η για το Ισπανικό Γκραν Πρι στην πίστα της Βαρκελώνης ενώ για τη Mercedes ήταν η 200η pole- position στην ιστορία της στη Formula 1 (συμπεριλαμβάνονται και οι ομάδες που κατά καιρούς «έτρεχαν» με κινητήρες Mercedes όπως για παράδειγμα η McLaren).

Για τον Χάμιλτον το Ισπανικό Γκραν Πρι είναι το 150ό που θα εκκινήσει από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης και για τον Μπότας το 68o.

Και οι δύο οδηγοί θα εκκινήσουν τον αγώνα με τα «κόκκινα» Pirelli P Zero (μαλακές γόμες) τα ελαστικά τα οποία χρησιμοποίησαν στο Q3, όπου για τους 10 ταχύτερους της εκκίνησης, λόγω κανονισμών, εκκινούν με αυτά που ολοκλήρωσαν την τελευταία περίοδο των χρονομετρημένων δοκιμών.

 

 

Formula 1: Grand Prix Ισπανίας-Από τις δύο πρώτες θέσεις θα εκκινήσουν τα “black arrow” gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: