Ford, LG Energy Solution και Koç Holding ιδρύουν κοινοπραξία για την παραγωγή κυψελών μπαταριών  

Ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας υπέγραψαν η Ford Motor Company, η LG Energy Solution και η Koç Holding . Αυτή η συνεργασία έχει σκοπό την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κυψελών μπαταριών ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Το έργο θα μπει σε τροχιά υλοποίησης σε μια οργανωμένη βιομηχανική ζώνη στην Başkent, κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας στα μέσα του 2023 ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026 και θα υποστηρίξει το στόχο της Ford για πωλήσεις 2 και πλέον εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως μέχρι το 2026.

Το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει το 2026 με τα τρία μέρη να δεσμεύονται για τουλάχιστον 25 GWh ετήσιας παραγωγικής ικανότητας, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να φτάσει και τις 45 GWh.

Η ετήσια παραγωγική ικανότητα στη νέα εγκατάσταση θα είναι τουλάχιστον 25 GWh, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να αυξηθεί σε 45 GWh, για την κατασκευή κυψελών μπαταριών.

Μέχρι το 2035, η Ford θα προσφέρει στην Ευρώπη έναν αμιγώς ηλεκτρικό στόλο επιβατικών και van αυτοκινήτων και μία νέα γενιά οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, βελτιστοποιημένων για έναν συνδεδεμένο κόσμο, προσφέροντας στους πελάτες συνεχώς βελτιούμενες υπηρεσίες και εμπειρίες χρήστη.

Η  Lisa Drake, αντιπρόεδρος, Ford EV Industrialization δήλωσε:

«Η Ford συνεχίζει να ενισχύει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς κλιμακώνει την παραγωγή με στόχο να καταστεί πρωτοπόρος στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων. Τηρούμε τη δέσμευσή μας να παράγουμε μπαταρίες στην ίδια περιοχή όπου κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα. Η ίδρυση της νέας κοινοπραξίας με την LGES και την Koç Holding θα θέσει μία σταθερή βάση που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό για την οικοδόμηση ενός ακμάζοντος μέλλοντος για τα ηλεκτρικά οχήματα για τη Ford στην Ευρώπη» .

Αυτή η κοινοπραξία βασίζεται στις μακροχρόνιες επιχειρηματικές σχέσεις που διατηρεί η Ford τόσο με την LGES όσο και με την Koç Holding. Η Ford και η LGES συνεργάζονται για περισσότερο από μια δεκαετία, με την LGES να προμηθεύει το τελευταίο διάστημα μπαταρίες από το εργοστάσιό της στην Πολωνία για την Ford Mustang Mach-E και το E-Transit. Η Ford Motor Company και η Koç Holding έχουν μία ισχυρή σχέση εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και περιλαμβάνει την επιτυχημένη κοινοπραξία Ford Otosan, η οποία ιδρύθηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια.

«Η μακροχρόνια επιχειρηματική μας σχέση με τη Ford είναι το αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να προσφέρουμε προϊόντα απαράμιλλης ανταγωνιστικότητας, σταθερές αποδόσεις σε επίπεδο παραγωγής και παγκόσμια επιχειρησιακή τεχνογνωσία, η οποία καθίσταται δυνατή χάρη στις εκτεταμένες γνώσεις που έχουμε συσσωρεύσει μέσω προληπτικών επενδύσεων σε παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Youngsoo Kwon, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Energy Solution. «Τώρα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Ford και την Koç στην Τουρκία, θα φέρουμε την κορυφαία τεχνολογία μπαταριών μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, οδηγώντας έτσι τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Σε ανακοίνωσή της η Koç Holding δήλωσε: «Αισθανόμαστε βαθιά οδύνη για την τρομερή καταστροφή που προκλήθηκε από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.  Ως Koç Group, κινητοποιήσαμε όλους τους πόρους μας για τη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η εξαιρετικά δύσκολη περίοδος. Από αυτή την άποψη, υπογραμμίζουμε την αποφασιστικότητά μας να υλοποιήσουμε αυτή την επένδυση με δύο παγκόσμιες εταιρείες που θα φέρουν στη χώρα μας ένα σημαντικό παγκόσμιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αυτοκινητοβιομηχανία.  Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο έθνος μας και πιστεύουμε πραγματικά ότι θα ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές με ενότητα και αλληλεγγύη».

Ο Drake της Ford πρόσθεσε: «Ως η κορυφαία μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη τα τελευταία οκτώ χρόνια, θέλουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα πιο αποδοτικά και καινοτόμα οχήματα υποστηρίζοντας τους επιχειρηματικούς στόχους τους μέσω των υπηρεσιών οχημάτων αλλά και των δραστηριοτήτων διανομής της Ford Pro. Αυτή η νέα κοινοπραξία μπαταριών είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αξιοποιούμε τις στρατηγικές επιχειρηματικές μας σχέσεις για την ενίσχυση της επιχείρησής μας».

Η LGES διαθέτει το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κατασκευής μπαταριών που αποτελείται από δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής σε έξι χώρες (Κορέα, ΗΠΑ, Κίνα, Πολωνία, Ινδονησία και Καναδά) με συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 200 GWh.

 

 

 

Ford, LG Energy Solution και Koç Holding ιδρύουν κοινοπραξία για την παραγωγή κυψελών μπαταριών   gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: