Forbes: Οι 400 «Μίδες» των ΗΠΑ έγιναν… πλουσιότεροι – Για πρώτη φορά εκτός λίστας ο Τραμπ

Τον κατάλογο  με τους δισεκατομμυριούχους που εκτόξευσαν τις περιουσίες τους πέρυσι, εν μέσω πανδημίας, δημοσιεύει το περιοδικό «Forbes» — Μπέζος, Μασκ και Ζούκερμπεργκ στις τρεις πρώτες θέσεις — 310ος ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης

Πλουσιότεροι έγιναν από πέρυσι οι 400 Αμερικανοί που διαθέτουν το μεγαλύτερο πορτοφόλι, σύμφωνα με το περιοδικό  «Fοrbes», ενώ ανάμεσά τους υπάρχει ένα ακόμη που δίνει στη λίστα  άρωμα Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης -γεννημένος στη Νίσυρο- φιγουράρει στην 310η θέση της λίστας με περιουσία που αγγίζει τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλός του περιλαμβάνει βενζινάδικα και εταιρείες real estate.


Πάντως, η φετινή λίστα είχε και μία έκπληξη δυσάρεστη για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά, ύστερα από 25 χρόνια, το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος με περιουσία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ο «μεγάλος απών«, όπως αναφέρει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του.


Το 2021 για τους 400 Μίδες των ΗΠΑ ήταν μία καλή χρονιά, καθώς είδαν συνολικά την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 40% φθάνοντας τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σχεδόν όλοι έγιναν πλουσιότεροι απ’ ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, όπως σχολιάζει το περιοδικό.

Επιπλέον, στη λίστα του Forbes υπάρχουν 44 νεοεισερχόμενα ονόματα.

Η έρευνα του περιοδικού δείχνει επίσης ότι, μπορεί τα περιουσιακά στοιχεία των πάμπλουτων Αμερικανών να αυξάνονται, ωστόσο η τσέπη τους έχει… καβούρια.

Πέρυσι, μόνο οι δέκα από τους 400 έδωσαν σε αγαθοεργίες το 20% της περιουσίας της ενώ φέτος ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τους οκτώ. Φέτος, εκείνοι που χάρισαν λιγότερο από το 1% του πλούτου τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα είναι 156. Πέρυσι ήταν 127.

Πενήντα έξι από τους 400 Μίδες είναι γυναίκες, αριθμός αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι. Από τους 400, οι 282 είναι αυτοδημιούργητοι.
Κληρονόμησαν την περιουσία τους συνολικά 61 από αυτούς, ενώ άλλοι 57 κληρονόμησαν μεν, αλλά έπαιξαν παράλληλα ενεργό ρόλο στην αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Πρώτος ο Τζεφ Μπέζος

Στην πρώτη θέση της λίστας με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ είναι ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με περιουσία που ανέρχεται σε 201 δισεκατομμύρια δολάρια.


Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX με περιουσία 190,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στην τρίτη, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook με 134,5 δισεκατομμύρια δολάρια.



Έπονται ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft με 134 δισεκατομμύρια δολάρια, o Λάρι Πέιτζ της Google, με περιουσία 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο συνάδελφός του στη Google, Σεργκέι Μπριν με 118,5 δισεκατομμύρια δολάρια.




.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: