Φονική φωτιά στο Μάτι: Μήνυση κατά των υπευθύνων στην Καθημερινή κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη

Για «ακραία συκοφαντικό δημοσίευμα» κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη σε μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Καθημερινή» και κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τις καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών στην φονική φωτιά στο Μάτι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μιλά για «συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές» στο πρόσωπό της με αφορμή «μια φερόμενη μεταξύ τρίτων συζήτηση, οι οποίες είναι παντελώς ψευδείς κατά περιεχόμενο και δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην αλήθεια».

Η κ. Γεροβασίλη καταγγέλλει την εφημερίδα για στοχοποίηση της χαρακτηρίζοντας « χυδαία» την  παρουσίαση και διατύπωση.

«Ουδέποτε άσκησα την παραμικρή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης ή ως προς τη σύνταξη του πορίσματος, ως ωστόσο παντελώς ψευδώς μου αποδίδεται, το περί ου ο λόγος δημοσίευμα βαρύτατα προσβάλλει την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, στοχεύει δε στην πολιτική και ηθική μου εξόντωση αλλά και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός η οποία συμπληρώνει ότι «μοναδικό μου μέλημα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου ήταν αποκλειστικά και μόνο η ταχεία πρόοδος της διαδικασίας».

«Οι ανοίκειες αυτές και κατάφωρα δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα βάναυσα προσβάλλουν και θίγουν την τιμή, υπόληψη, ηθική μου συγκρότηση και πολιτική μου ακεραιότητα» τονίζει στη μήνυση.

Και προσθέτει «Οι δε ισχυρισμοί τρίτων, οι οποίοι φέρονται να ομιλούν περί του προσώπου μου, η άκριτη αναπαραγωγή αυτών αλλά και οι κρίσεις, άνευ λοιπών στοιχείων, στις οποίες προβαίνουν οι μηνυόμενοι δια του Τύπου και δια των οποίων επιχειρείται να μου αποδοθούν παράνομες πράξεις, ενώ φιλοτεχνείται εικόνα εμπλοκής μου σε μια υπόθεση δήθεν συγκάλυψης είναι παντελώς ανυπόστατοι και ψευδείς κατά περιεχόμενο».

«Τα δημοσιεύματά αυτά, απολύτως ψευδή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά, συνιστούν απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εν γνώσει του ψεύδους, υπερβαίνουν κάθε όριο ανοχής και αποσκοπούν στην προσβολή της τιμής και της υπόληψης μου μέσω της αμφισβήτησης της ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου μου.

Οι απολύτως ψευδείς, δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω δημοσιεύματά σας  (πρωτοσέλιδο και εσωτερική καταχώρηση άρθρων στις  σελίδες 20-21, που καταλαμβάνουν  ολόκληρη την αντίστοιχη σελίδα αλλά και στη σελίδα 26) συνιστούν συμπεριφορά παράνομη, καταχρηστική και αντικείμενη στη δημοσιογραφική δεοντολογία με αποτέλεσμα να έχω υποστεί  βαρύτατη ηθική βλάβη» αναφέρει , μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: