Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία: Στάινμαγερ και Λάσετ συναντήθηκαν με διασώστες και πληγέντες

Η Μέρκελ μεταβαίνει αύριο το πρωί στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο σύμφωνα με τη Bild

Σκυθρωποί και προβληματισμένοι εθεάθησαν σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και ο υποψήφιος για την Καγκελαρία των Xριστιανοδημοκρατών (CDU), Άρμιν Λάσετ περπατώντας στη Βόρεια Ρηνανία — Βεστφαλία.

Ο Γερμανός πρόεδρος επισκέφθηκε ένα από τα δύο κρατίδια τα οποία δέχτηκαν ισχυρότατο πλήγμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα τη δυτική Γερμανία με τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας — Βεστφαλίας, να βρίσκεται στο πλευρό του.

Στάινμαγερ και Λάσετ επισκέφθηκαν τον δήμο Έρφτ στον ποταμό Ρήνο που μετράει τις πληγές του από τους έντονες βροχοπτώσεις.

Στο Κέντρο Πυροσβεστικής της πόλης Έρφσταντ, ο πρόεδρος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας — Βεστφαλίας συναντήθηκαν με διασώστες και πλημμυροπαθείς για να πάρουν μια γεύση από τη βιβλική καταστροφή υπέστη η περιοχή.

Τελικά, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί αύριο το πρωί το κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, σύμφωνα με πληροφορίες του εφημερίδας Bild. Η Μέρκελ αποφάσισε την ημέρα των γενεθλίων της — κλείνει σήμερα τα 67- να παραμείνει στην έδρα της, το Βερολίνο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: