Φονικές πλημμύρες στη Γαλλία- Τουλάχιστον 12 νεκροί

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην Κυανή Ακτή, λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες.

Δρόμοι των Καννών και της Νίκαιας πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Συνολικά 12 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί στην περιφέρεια Αλπ-Μαριτίμ, ενώ τα σωστικά συνεργεία βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστιες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο σύνολο των πληγεισών περιοχών.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Μαντελιέ λα Ναπούλ, δυτικά των Καννών. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά στις Κάννες, όταν προσπάθησαν να περάσουν με αυτοκίνητο από ένα πλημμυρισμένο τούνελ, ενώ αργότερα τρεις άνθρωποι πνίγηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στην Αντίμπ και ακόμη ένας κοντά σε χώρο στάθμευσης στις Κάννες.

Οι αρχές τόνισαν ότι αυτός «ο απολογισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο οριστικός, δεδομένων των δυσκολιών πρόσβασης» στις περιοχές που έχουν πληγεί.

«Ορισμένα οχήματα παρασύρθηκαν ώς μέσα στη θάλασσα» δήλωσε ο δήμαρχος των Καννών Νταβίντ Λισνάρ.

Σύμφωνα με τον όμιλο SNCF, τουλάχιστον 12 τρένα, που μετέφεραν εκατοντάδες επιβάτες, ακινητοποιήθηκαν στους σταθμούς στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας πάνω από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Βρετανοί και Δανοί, αποκλείστηκαν και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τη Météo France, τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, το μέτωπο των καταιγίδων που σάρωσε τη νοτιοανατολική Γαλλία πέρασε γύρω στη 01:00 (02:00 ώρα Ελλάδας) και ο «πορτοκαλί συναγερμός» που είχε κηρυχθεί ήρθη.

Πηγή:in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: