Φοιτητικές εκλογές 2018: Στις 07:00 άνοιξαν οι κάλπες

Στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης άνοιξαν οι κάλπες στα ανώτατα και τεχνολογικά ιδρύματα όλης της χώρας, με τους φοιτητές να προσέρχονται για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στις φοιτητικές εκλογές.

Να αναφέρουμε ότι οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19:00 το απόγευμα και οι φοιτητές ψηφίζουν με την επίδειξη του φοιτητικού τους πάσου.

Φέτος δεν υπάρχει ενιαίο όργανο που θα πραγματοποιήσει την καταμέτρηση των ψήφων κι έτσι κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι έντονος είναι ο φόβος για επεισόδια εντός των χώρων των πανεπιστημίων, καθώς ήδη την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη στελέχη της ΔΑΠ έγιναν στόχος επίθεσης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και στη Νομική σχολή του ΑΠΘ.

Η ΔΑΠ έχει ζητήσει να στηθούν κάλπες εκτός της Νομικής Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν γνωστό που θα πάνε οι φοιτητές των σχολών αυτών για να ψηφίσουν.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι υποψηφιότητες κατέθεσαν η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: