Φλόριντα: Ο ΝτεΣάντις απαγόρευσε μαθήματα Αφροαμερικανικής Ιστορίας στα σχολεία

Οι αρχές στη Φλόριντα εμπόδισαν την εισαγωγή μαθημάτων για την αφροαμερικανική ιστορία σε λύκεια της πολιτείας με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν εκπαιδευτική αξία» και ότι είναι αντίθετα με τη νομοθεσία της πολιτείας.

Το μάθημα καλύπτει 400 χρόνια αφροαμερικανικής ιστορίας και εστιάζει σε θέματα όπως τη λογοτεχνία, την πολιτική επιστήμη και τη γεωγραφία.

Όπως αναφέρει το BBC, τα μαθήματα θα άρχιζαν πιλοτικά σε 60 λύκεια σε όλη τη χώρα, μεταξύ τους και στη Φλόριντα. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εισαγωγή μαθημάτων επιπέδου κολεγίου και σε μαθητές λυκείου στις τελευταίες τάξεις.

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις εξήγησε ότι το μάθημα «αφήνει μεγάλα κενά που μπορεί να καλυφθούν με ιδεολογικό περιεχόμενο». Αυτό είναι κάτι που η πολιτεία λέει ότι δεν θα επιτρέψει.

Ο ΝτεΣάντις ψήφισε πέρυσι νόμο που ρυθμίζει πώς θα διδάσκονται στα σχολεία τα μαθήματα που αφορούν το φύλο και τις φυλές.

Η Φλόριντα δεν διευκρίνισε ποιον πολιτειακό νόμο παραβιάζουν τα μαθήματα. Σε επιστολή τους οι πολιτειακές αρχές δηλώνουν ότι θα ανοίξουν ξανά τη συζήτηση αν το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας επανέλθει με «νόμιμο, ιστορικά ακριβές» περιεχόμενο.

Την απόφαση της Φλόριντας για το μπλοκάρισμα των μαθημάτων επέκρινε η Εθνική Ένωση Γονέων, λέγοντας ότι είναι «ευθεία επίθεση στις κοινότητες των Αφροαμερικανών» και ότι είναι «επικίνδυνη συμπεριφορά που πρέπει να προβληματίσει όλους τους Αμερικανούς».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: