Φλερτ με έναν άγνωστο: Μπορεί μια τυχαία γνωριμία να «κρατήσει»;

Γνώρισα έναν ωραίο άντρα σε ένα ταξίδι. Ήμαστε και οι 2 με φίλους. Είμαστε από διαφορετικές χώρες. Είχαμε τεράστια χημεία και όλα καλά. Κρατήσαμε επαφή.

Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε που φλερτάραμε και ήθελα να το παρατείνω χωρίς όμως να γίνω πιεστική. Μέχρι που αυτός μου είπε ότι του είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή και ανησυχεί γιατί αν το συνεχίσουμε, θα είναι ακόμα πιο μπερδεμένη λόγω της απόστασης.

Επίσης ανησυχεί για τα αισθήματα μου και πώς θα νιώθω που θα είμαι τόσο μακριά. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Ήθελα μια επαφή που θα μπορώ να δώσω και να πάρω λίγη χαρά μιας και σπάνια μου συμβαίνει να «δένω» έτσι με ανθρώπους. Πώς να το διαχειριστώ;

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Με αυτά που σας λέει, περιγράφει ταυτόχρονα τις ανησυχίες του για εσάς, αλλά και το πώς νιώθει ο ίδιος. Και αυτό που αισθάνεται είναι ότι αυτή η σχέση δεν βγάζει κάπου.

Θα χρειαστεί να δείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να δένεστε τόσο δύσκολα με ανθρώπους και κυρίως συντρόφους. Ίσως αυτό φαίνεται και από την ασυνείδητη επιλογή σας να ερωτευτείτε έναν άνθρωπο που θα είναι μακριά σας.

Δεν γνωρίζω πως ήταν οι προηγούμενες σχέσεις σας αλλά πιθανόν η εγγύτητα να σας τρομάζει. Αν συμβαίνει αυτό, τότε σίγουρα θα χρειαστεί να το δείτε με κάποιον ειδικό.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: seferiadis.dimitris@yahoo.gr

Σχέση: Το… κολπάκι για να μην ανακατεύονται στα προσωπικά σου

Σιωπή και σύντροφος: Μήπως είναι ο αργός «δολοφόνος» στη σχέση;

Σχέση με μεγαλύτερο: Εγώ 30, αυτός 51 – Αποφασίσαμε να παντρευτούμε αλλά…

Σχέση νύφης – πεθεράς: Έτσι θα αντιμετωπίσεις τη λεκτική βία από τον σύζυγο

Ζώδια και αλκοόλ: Ποια είναι η σχέση τους με το ποτό;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: