Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ανησυχούν Πούτιν και Μακρόν

Την ανησυχία τους για επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή εκφράζουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμ. Μακρόν οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή με αφορμή τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη.

«Σημειώθηκε ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για τον θάνατο του Σουλεϊμανί από αμερικανικό πυραυλικό πλήγμα.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε επίσης ότι οι «κοντόφθαλμες ενέργειες των ΗΠΑ, δηλαδή ο φόνος του στρατηγού Σουλεϊμανί, θα οδηγήσουν σε οξεία κλιμάκωση των πολιτικοστρατιωτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή».

Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται ότι «ο Ιρανός στρατηγός ήταν ένας έμπειρος στρατιωτικός διοικητής, υπό την άμεση ηγεσία του οποίου οργανώθηκε στη Συρία και το Ιράκ η ένοπλη αντίσταση εναντίον των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και αλ Κάιντα, πολύ καιρό πριν εμπλακεί ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ». «Η προσωπική συμβολή του στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας είναι αδιαμφισβήτητη», τόνισε το ρωσικό υπουργείο.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: