Φλαμπουράρης: Θα κερδηθεί η μη μείωση του αφορολόγητου

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η μη μείωση του αφορολόγητου θα κερδηθεί», όπως έγινε και στην περίπτωση της μη μείωσης των συντάξεων.

Όπως δήλωσε, «έχουμε δηλώσει -και το ακολουθούμε πιστά- ότι όσο τα δημοσιονομικά περιθώρια μας το επιτρέπουν, θα προχωρούμε σε μέτρα που θα ανακουφίζουν αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μνημόνια. Έρχονται τώρα οι 120 δόσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό, η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών». 

Ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι από τα αποτελέσματά των ευρωεκλογών «κρίνεται η πορεία της Ε.Ε. προς το ξέφωτο ή το βαθύ σκοτάδι», ενώ από τις εθνικές εκλογές «του φθινόπωρου», όπως σημειώνει, «κρίνεται η τύχη του λαού μας, αν θα προχωρήσει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω».

Ο ίδιος εκφράζει παράλληλα την εκτίμηση πως «όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του Μαΐου, θα λειτουργήσει δημιουργικά στις διεργασίες και στη διαμόρφωση των επίδικων των εθνικών εκλογών».

Για την «Προοδευτική Συμμαχία» εξηγεί πως «δεν είναι εκλογικός μηχανισμός για να έχει ημερομηνία λήξης στις εκλογές». Αντίθετα «είναι ένα μέτωπο αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων και πολιτών με έντονα κινηματικά χαρακτηριστικά, (…) αντικατοπτρίζει διεργασίες της κοινωνίας και διεκδικεί να γίνει ο εξ αντικειμένου ισχυρός πόλος έκφρασης της δημοκρατικής παράταξης και της προοδευτικής μερίδας της κοινωνίας που θα αντιπαρατεθεί στο ήδη συγκροτημένο και επικίνδυνο μέτωπο ακρονεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Ο κ. Φλαμπουράρης ασκεί επίσης δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγορεί ότι δείχνει απέχθεια στις προνοιακές πολιτικές, πρεσβεύει την ιδιωτικοποίηση των πάντων, επιδεικνύει αυταρχισμό στους πολίτες και μια ορατή συμπάθεια στην ακροδεξιά ρητορική.

«Αν εφαρμοστεί η πολιτική της Ν.Δ., όπως πέντε εργαζόμενοι φεύγουν από το Δημόσιο και προσλαμβάνεται μόνο ένας, σκεφτείτε πόσο θα αυξηθούν οι ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία. Αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για τη δημόσια ασφάλιση και εφαρμοστεί το ασφαλιστικό Πινοσέτ, φανταστείτε πόσο εύκολα διαλύεται το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Αν καταργήσει τα εργασιακά δικαιώματα -όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η απαγόρευση των αυθαίρετων απολύσεων, η ανασφάλιστη εργασία- θα επαναφέρει την εργασιακή ζούγκλα. Αν καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης και αν, τέλος, καταργήσει την ελεύθερη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών, τότε να προβληματιστεί και να απαντήσει ο κάθε πολίτης αν μια τέτοια πολιτική αλλαγή βάζει σε κίνδυνο ή και ακυρώνει τις θυσίες του».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: