Φλαμπουράρης: Η ύφεση θα οξυνθεί – Ο κόσμος θα αρχίσει να αντιδρά στις κυβερνητικές πολιτικές

Τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών, σύμφωνα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι παρατηρεί να εκφράζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια, ενώ εκτίμησε ότι «η ύφεση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο».

«Όταν ο κόσμος ξεπεράσει τον φόβο της πανδημίας και συνειδητοποιήσει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και οι μετέπειτα κυβερνητικές εξαγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η ανεργία για παράδειγμα αντί να μειώνεται θα αυξάνεται θα αρχίσει να αντιδρά στις κυβερνητικές πολιτικές. Εμείς από την πλευρά μας επιδιώκουμε να εκφράσουμε και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του κόσμου και να τις μετουσιώσουμε σε πολιτικές προτάσεις όπως κάναμε, με το πρόγραμμα μας Μένουμε Όρθιοι», είπε ο κ. Φλαμπουράκης.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν τα ζητήματα που αφορούν τον Νίκο Παππά έχουν πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ,  ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε πως είναι χαρακτηριστικό ότι στο πολυσέλιδο πόρισμα της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή δεν υπάρχει καμία αναφορά σε όλη αυτή τη σκανδαλολογία. «Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και εν μέρει και του ΚΙΝΑΛ να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Παραπέμπεται μάλιστα πρώην υπουργός και δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία εναντίον του. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να διώκεται η κα Τουλουπάκη, εισαγγελέας Διαφθοράς με επιλεκτική αναφορά σε πόρισμα. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι έχουμε ένα σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, όπως είναι το σκάνδαλο Νοβάρτις» είπε χαρακτηριστικά.

«Επειδή βλέπω ότι επιμένετε στο θέμα του Νίκου Παππά οφείλω να θυμίσω σε εσάς και τους ακροατές μας πως κανένας δεν έχει τολμήσει να μας κατηγορήσει για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, δείτε όμως τους πολιτικούς μας αντιπάλους που μας κατηγορούν πόσες τέτοιες καταγγελίες υπάρχουν για αυτούς. Το κούτελο μας το έχουμε καθαρό, όπως λέει η λαϊκή ρήση».

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλουν να μιλάνε για σκευωρία, συνέχισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, όταν είναι αυταπόδεικτο ότι έχουμε διεθνές σκάνδαλο Νοβάρτις και ελληνικό σκάνδαλο Νοβάρτις γι’ αυτό και η αποζημίωση των 310 εκατομμυρίων.

«Το κόμμα μας επιδιώκει, όπως έχει τονίσει και ο Αλέξης Τσίπρας, να αντιστοιχηθεί με τα εκλογικά μας ποσοστά. Υπάρχει ολοφάνερα η ανάγκη το κόμμα μας να έχει μια μεγαλύτερη κοινωνική γείωση». Σε σχόλιο των δημοσιογράφων, αν ο Τσίπρας πρέπει να τα γκρεμίσει όλα ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε πως «η επαγγελματική και η πολιτική μου εμπειρία λέει πως εύκολα γκρεμίζεις και δύσκολα χτίζεις. Λόγω πανδημίας ανακόπηκε η μαζική εγγραφή μελών στο κόμμα αλλά τώρα έχουμε αρχίσει πάλι τις εξορμήσεις, τόσο ο πρόεδρος του κόμματος όπως και τα στελέχη μας και έτσι θα πάμε στο συνέδριο μας».

Σχετικά με τον τρόπο εκλογής προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και τις αναφορές των δημοσιογράφων στο συγκεκριμένο θέμα, σχολίασε ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα αποφασιστεί από το συνέδριο του κόμματος, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να γίνει πόλος έλξης προοδευτικών πολιτών όταν υπάρχουν ιδεολογικοπολιτικές συμπτώσεις με αυτόν τον κόσμο και σε μεγάλο βαθμό αυτό συμβαίνει ήδη.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: