Φίλης: Σημίτης, Παπανδρέου, Καραμανλής και Αβραμόπουλος να πουν την αλήθεια για το Σκοπιανό

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Νίκος Φίλης κάλεσε τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διαπραγμάτευση του ονοματολογικού των Σκοπίων και ειδικά τους Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Δημήτρη Αβραμόπουλο, να βγουν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

«Οφείλουν στον ελληνικό λαό οι πολιτικοί αρχηγοί και τα πολιτικά πρόσωπα εκείνης της περιόδου να πουν την αλήθεια και να μην κρύβονται. Θέλω να ακούσω τι έχει να πει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου που ήταν χειριστής του θέματος ως υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο άλλος υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Να ακούσουμε και τον Κώστα Καραμανλή. Υποστηρίζει την πολιτική της σύνθετης ονομασίας που συμφώνησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός; Περιμένω να μιλήσει στη Βουλή, δεν αρκεί μία ψήφος. Θα υποταχθεί στον Αντώνη Σαμαρά;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι δεν παραχωρούμε τίποτα, η ιστορία παραμένει στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Όπως είπε, η επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι ο όρος nationality αναφέρεται στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών των Σκοπίων.

Ακόμη, αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα ενημέρωσης και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η σύγχυση διαλύεται όσο περνάει ο καιρός.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: