Φίλης: Η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά μας γυρίζει στον σκοταδισμό, τον μεσαίωνα και τον αναχρονισμό

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών ως «αρνητική έκπληξη», τονίζοντας ότι πρόκειται για «μια απόφαση που μας γυρίζει στον σκοταδισμό, τον μεσαίωνα και τον αναχρονισμό».

Ο κ. Φίλης σημείωσε, ωστόσο, πως, παρά την απόφαση του ΣτΕ, δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, βασίζεται σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος, καθώς σε αυτό αναφέρεται ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση.

«Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα. Το Σύνταγμα δεν λέει ότι το μάθημα θα  πρέπει να είναι ομολογιακό, δηλαδή να γίνεται κατήχηση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το  το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών».  

Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που επικαλείται η απόφαση , κατέληξε ο Νίκος Φίλης, δεν λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: