Φεύγεις για σπουδές και αφήνεις πίσω το αγόρι σου; Πώς θα την παλέψεις με σχέση από απόσταση

Μιας και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων βγήκαν και μπορείς να υπολογίσεις στο περίπου αν πέρασες εκεί που ήθελες, πλέον προκύπτει ένα βασικό ζήτημα: τι κάνεις με το crush σου σε περίπτωση που δεν έγραψε καλά, που μάλλον θα είστε σε άλλες πόλεις, ή που πολύ απλά είναι μικρότερος και θα πρέπει να τον αφήσεις πίσω.

Πώς θα μπορέσεις να την παλέψεις και να διατηρήσεις στον χρόνο μια σχέση από απόσταση; Ιδού η απορία!

The day after break up: Πώς θα ξεπεράσεις γρήγορα τον πρώην που σε πλήγωσε

Αρχικά, προσπάθησε να απολαύσεις το καλοκαίρι μαζί του όσο περισσότερο γίνεται και να ζήσετε μοναδικές και ξέγνοιαστες στιγμές μέχρι να φύγεις για σπουδές. Όσο για το μετά, ακολουθουν 4 συμβουλές για να κάνεις αυτή τη σχέση να αντέξει ακόμα και από απόσταση.

#1. Κάνε μια ειλικρινή συζήτηση με το αγόρι σου πριν φύγεις

Η έναρξη της φοιτητικής ζωής είναι αγχωτική, γι” αυτό είναι σημαντικό να ορίσεις ορισμένους βασικούς κανόνες πριν φύγεις. Κάνε μια ειλικρινή συζήτηση με το αγόρι σου για τη σχέση και το μέλλον σας. Το να μιλήσεις ανοιχτά μαζί του για αυτό το θέμα, δείχνει την αφοσίωσή σου στο να κάνεις τα πράγματα να λειτουργήσουν από απόσταση. Θα πρέπει να συζητήσετε για το πώς βλέπετε τη σχέση σας, τι θυσίες είστε διατεθειμένοι να κάνετε ο ένας για τον άλλον και φυσικά να ξεκαθαρίσεις ότι δεν θα δεχτείς κανενός είδους τοξικότητα όσο είστε από απόσταση.  

#2. Προγραμματίστε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα που θα μιλάτε με FaceTime

Όσο μένατε στην ίδια πόλη, ήταν εύκολο να προγραμματίσετε χρόνο ο ένας για τον άλλον. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και θα πρέπει να δημιουργήσετε μαζί ένα πρόγραμμα ώστε να βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλον.  Μπορεί να έχεις απογευματινά μαθήματα, ενώ εκείνος πρωινά… Προγραμματίστε ώρες για όλη την εβδομάδα κατά τις οποίες θα επικοινωνείτε μέσω βιντεοκλήσης. Το να συνεχίσετε να έχετε καθημερινή οπτική επαφή και επικοινωνία, ακόμη και μέσω FaceTime, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη διατήρηση της σχέσης σας. 

#3. Φρόντισε να πηγαίνεις να τον βλέπεις (και να έρχεται και εκείνος φυσικά!)

Παρόλο που δεν θέλεις να το σκέφτεσαι τώρα, η απόσταση δημιουργεί σχεδόν πάντα φθορές στις σχέσεις. Μερικές φορές, ο πολύς χρόνος χωριστά μπορεί να οδηγήσει σε πληγωμένα συναισθήματα και δυσπιστία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αποφασίσετε αν θα μείνετε μαζί ή θα χωρίσετε. Εάν το μόνο θέμα είναι η απόσταση, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πηγαινοέρχεστε όσο πιο συχνά γίνεται.

#4. Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες

Η ζωή αλλάζει πολύ μετά το Λύκειο, οπότε αυτό που φαινόταν ιδανικό στο σχολείο, μπορεί να μην είναι τη δεδομένη στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσεις, ωστόσο, εάν η προσπάθεια διαχείρισης της απόστασης δεν λειτουργήσει, ίσως χρειαστεί να σκεφτείς τι είναι καλύτερο και για τους δυο σας.

«>

.

Sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: