Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Όλες οι εμφανίσεις από την πρώτη ημέρα

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Όλες οι εμφανίσεις από την πρώτη ημέρα

Στο Λίντο της Βενετίας το κόκκινο χαλί δεν χάνει τη λάμψη του ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

«H Βενετία γέμισε μάσκες» και δεν αναφερόμαστε στις ημέρες του φημισμένου της καρναβαλιού, αλλά στη χθεσινή πρώτη μέρα του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ρομαντική πόλη του Βορρά φιλοξενεί το πρώτο film festival που γίνεται στην Covid-19 εποχή με φυσική παρουσία θεατών και καλλιτεχνών.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο σε ό,τι αφορά την προβολή των ταινιών –έχουν αποκλειστεί οι αμερικάνικες παραγωγές για να μην ταξιδέψουν stars από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού- όσο και στις φωτογραφίσεις των διασήμων στο κόκκινο χαλί, το Λίντο ευελπιστεί να ανοίξει τον δρόμο, τον ασφαλή δρόμο, σε όλες τις αντίστοχες διοργανώσεις.

Μπορεί όλες οι ηθοποιοί που θα δεις στην παρακάτω gallery να έβγαζαν την προστατευτική τους μάσκα μόνο για τα λεπτά που φωτογραφιζόντουσαν στη Μόστρα (δες τι φόρεσαν αναλυτικά στην παρακάτω gallery) αλλά και όταν τη φορούσαν δεν έχαναν τίποτα από τη λάμψη και τη γοητεία τους.

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ήταν και ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη με την Tilda Swinton να παραλαμβάνει τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο και να δηλώνει «Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ” αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου», ολοκληρώνοντας την ομιλία της με μία αναφορά στον πρόσφατο χαμό του Chadwick Boseman: «Σινεμά, σινεμά, σινεμά. Wakanda για πάντα. Τίποτα άλλο, μόνο αγάπη.»
 To 77o Φεστιβάλ Βενετίας ξεκινάει σήμερα και δίνει ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον των διοργανώσεων

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: