Fendace MFW: Η συνεργασία – έκπληξη Versace X Fendi τίμησε τον Gianni Versace και τον Karl Lagerfeld

Fendace MFW: Η συνεργασία – έκπληξη Versace X Fendi τίμησε τον Gianni Versace και τον Karl Lagerfeld

Η Donatella Versace, o Kim Jones και η Venturini Fendi ένωσαν τις δυνάμεις τους και «έριξαν το ίντερνετ»!

Οι φήμες για μια συνεργασία μεταξύ των οίκων Versace και Fendi, επίσης γνωστή ως «Fendace», άρχισαν να φθάνουν στις πρώτες σειρές των επιδείξεων μόδας του Μιλάνου την περασμένη εβδομάδα. «Παρακαλώ ελάτε μαζί μου για να βιώσετε μια μοναδική δημιουργική εμπειρία», έγραψε η Donatella Versace στο fashion κοινό την τελευταία μέρα των shows Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο Μιλάνο. Η Donatella συνεργάστηκε με τους δημιουργικούς διευθυντές της Fendi, Kim Jones και Silvia Venturini Fendi, για να δημιουργήσουν μια λαμπρή συλλογή εμπνευσμένη από τη φιλία τους και την πολιτισμική σημασία των Versace και Fendi.

Ο Οίκος Alberta Ferretti γιορτάζει στον κήπο του μοναστηριού San Simpliciano Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022!

Η έμπνευση πίσω από την συλλογή

Η πασαρέλα περιεγράφηκε όχι ως «συνεργασία» αλλά ως «ανταλλαγή», όπου οι δημιουργικοί σκηνοθέτες αντάλλαξαν τους ρόλους τους για να σχεδιάσουν looks ο ένας για τον άλλον. Το «VERSACE BY FENDI» πήρε έμπνευση από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ερευνώντας την θεωρία της δυαδικότητας συνδυάζοντας το μονόγραμμα του οίκου Fendi με αυτό του οίκου Versace. Αντίθετα, το «FENDI BY VERSACE» επηρεάστηκε από το punk rock.

Τα looks που είδαμε

Το «VERSACE BY FENDI» κομμάτι των Jones και Silvia Venturini-Fendi ξεκίνησε με χρυσά παλτά, μαγιό με σχέδιο μπαρόκ, τσάντες σε σχήμα γαλλικής μπαγκέτας και κοσμήματα που ένωσαν τα λογότυπα των δύο οίκων μόδας – το μονόγραμμα Fendi συνδυάστηκε με το ιστορικό ελληνικό κλειδί (τον Μαίανδρο) του Versace. Στην συνέχεια, το «FENDI BY VERSACE» κομμάτι της Donatella Versace ήταν γεμάτο καμπαρντίνες, τεράστιες τσάντες με λογότυπα, ζώνες με αγκράφα, mini φούστες και clutches.

Εμφανίσεις από supermodels

Η εντυπωσιακή Naomi Campbell περπάτησε στο show με μια ροζ μεταλλιζέ τουαλέτα και η Kate Moss φόρεσε ένα μαύρο mini φόρεμα και κιμονό. H Gigi Hadid ήταν ακόμα ένα supermodel που περπάτησε στο show των Fendace με ένα πολύ λαμπερό σύνολο που αποτελούνταν από ασημί φούστα και top. Οι Kristen McMenamy, Paloma Elsesser, Lila Grace Moss και Amber Valletta απέσπασαν επίσης δυνατά χειροκροτήματα.

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πρώτη περίπτωση συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών μητρικών εταιρειών, καθώς ο οίκος Versace ανήκει στην Capri Holdings ενώ η Fendi στην LVMH.

Δες το πλήρες cast και παρακολούθησε το «Fendace» runway show παρακάτω:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: