Feeloxenia.com: Η πλατφόρμα που αναδεικνύει τα “πράσινα” καταλύματα

Στην Covid και μετά-Covid εποχή όλα αλλάζουν. Η πανδημία του κορωνοϊού, είτε εξαντλήσει τη δυναμική της στο δεύτερο κύμα, είτε κάνει και άλλα κύματα, θα αφήσει πίσω της έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζαμε.

Η κρίση της COVID-19 έχει διευρύνει την παραγωγή πλαστικών προϊόντων στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας, με το πρόβλημα να εντείνεται με την αύξηση των οικιακών απορριμμάτων, ενώ η αγορά “πράσινων” προϊόντων έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.

Αν και μια πανδημία δεν αποτελεί την κατάλληλη συνθήκη για ανάπτυξη περιβαλλοντικών πρακτικών, ίσως μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια, με μια αναζωογονημένη παρόρμηση να προστατεύσουμε αυτό που ήδη έχουμε.

Με αυτό το όραμα ξεκίνησε και το feeloxenia.com, μία πλατφόρμα για ευσυνείδητους ταξιδιώτες που εξερευνούν νέους προορισμούς έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το φυσικό περιβάλλον. Σε μία προσπάθεια να ανθίσει ο βιώσιμος τουρισμός, το feeloxenia.com επιδιώκει να αναδείξει “πράσινα” καταλύματα και να προωθήσει έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε από διαμερίσματα και βίλες, μέχρι και δωμάτια σε ξενοδοχειακές μονάδες που ακολουθούν πράσινες πρακτικές.

Αν διαθέτετε κάποιο πράσινο κατάλυμα και θέλετε να συμμετέχετε στη δράση, η διαδικασία είναι απλή: Κάνετε εγγραφή και στη συνέχεια επιλέγετε όλες τις eco-friendly ιδιότητες του καταλύματος σας, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνετε και τις παροχές (πρωινό, πάρκινγκ κτλ.).

Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του feeloxenia.com θα ελέγξει τις πληροφορίες και, εάν το κατάλυμά σας πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις που έχει θέσει η πλατφόρμα, εγκρίνεται και μπαίνει στη λίστα, καταταγμένο σε μια από τις 4 κατηγορίες.

Σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται, ο εκπρόσωπός του feeloxenia.com θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μειωθεί το ανθρακικό αποτύπωμα του καταλύματός σας και επακόλουθα να γίνει δεκτό στην πλατφόρμα.

Για να ξεκινήσετε θα πρέπει να το κατάλυμα να ικανοποιεί ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις: Να διαθέτει λάμπες οικονομίας, ενεργειακά αποδοτικό συστήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και ενεργειακό αποδοτικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης (εφόσον διαθέτει).

Τα καταλύματα που γίνονται δεκτά στην πλατφόρμα λαμβάνουν το σήμα “approved” και παράλληλα κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες φ ανάλογα με το ανθρακικό τους αποτύπωμα, με βέλτιστη την κατηγορία 4φ.

Τα καταλύματα κατηγοριοποιούνται με κριτήριο το ανθρακικό τους αποτύπωμα, όπου 4φ είναι τα πλήρως ανεξάρτητα καταλύματα.

*Ανάλογα με την κατηγοριοποίηση του καταλύματος υπάρχει και αντίστοιχη προμήθεια επί των κρατήσεων. Τα ποσοστά είναι 12%, 10%, 8% και 4% αντίστοιχα.

IMPORTANT NOTE: Για το 2020 και μέχρι το τέλος της πανδημίας, τα ποσοστά θα είναι μειωμένα κατά 50% σε 6%, 5%, 4% και 2% αντίστοιχα.

Σε μια προσπάθεια να δοθούν κίνητρα για περαιτέρω μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του καταλύματος σε βάθος χρόνου, το feeloxenia.com σας ανταμείβει όταν ακολουθείτε νέες πράσινες πρακτικές. Πιο συγκεκριμένα, όσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον είναι το κατάλυμά σας, τόσο πιο μικρή η προμήθεια στην πλατφόρμα.

Σε αυτό το στάδιο οι πληρωμές δεν γίνονται μέσω της πλατφόρμας, αλλά με inquire του εκάστοτε επισκέπτη προς το κατάλυμα και επικοινωνία του καταλύματος μαζί του. Ωστόσο, σύντομα θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα πληρωμής μέσω της πλατφόρμας.

Το feeloxenia.com φιλοδοξεί να γίνει μια πλατφόρμα — σημείο συνάντησης για ιδιοκτήτες και επισκέπτες με πράσινη συνείδηση που νοιάζονται για την επόμενη μέρα.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: