FBI: Να καλύπτετε τις κάμερες των υπολογιστών σας

Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών της Αμερικής, James Comey, εξηγεί πως οι κάμερες των υπολογιστών είναι εκτεθειμένες σε χάκερς και κακόβουλα λογισμικά και συμβουλεύει τους χρήστες να καλύψουν τις κάμερες των υπολογιστών τους ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο κατασκοπείας.

Ο επικεφαλής του FBI σημειώνει πως αυτό το προληπτικό μέτρο που είχε πάρει ο Mr Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καλύπτοντας την κάμερα του υπολογιστή του με κολλητική ταινία, είναι «απολύτως λογικό». «Καλύπτουμε τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία. Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο», προσθέτει.

«Αν και χρησιμότατο εργαλείο στα λαπτοπ, οι κάμερες είναι επίσης και ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ. Μόλις καταφέρουν να την ελέγξουν, οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και ‘χειρότερα’», αναφέρει ο Comey.

«Υπάρχουν αρκετά εύλογα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπαστρα στο πάνω μέρος των οθονών. Το κάνουμε παντού, στα λαπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα, παντού», καταλήγει.



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: